LMT sāk piedāvāt «Mobilo TV»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 9. jūnija «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) klientiem ir pieejams pakalpojums «Mobilā TV», kas ļauj mobilajā tālrunī skatīties televīzijas pārraides gan tiešraidē, gan iepriekš sagatavotus sižetus. Pašlaik mobilajā tālrunī redzamas LNT un TV5 piedāvātās televīzijas pārraides.

LMT prezidents Juris Binde: «Mobilā televīzija iezīmē jauna laikmeta sākumu mūsdienu izpratnē par to, kā uztveram televīziju. Savā ziņā to var salīdzināt ar vēsturiskiem brīžiem kino un TV attīstības vēsturē, jo televīzijas vērošana mobilā telefona ekrānā raisa tikpat neparastas izjūtas kā savulaik skaņu filmas vai krāsu televizora parādīšanās.»

Pakalpojums «Mobilā TV» darbojas, izmantojot multivides straumēšanas principus, kas plaši tiek izmantoti internetā un ir pielāgoti darbībai GSM/UMTS sakaru tīklā. Galvenā atšķirība no multivides lejupielādes ir tā, ka, straumējot saturu, tas netiek saglabāts, bet uzreiz tiek atskaņots telefonā. Izmantojot multivides straumēšanu, var skatīties un klausīties izvēlēto saturu uzreiz, netērējot laiku lejupielādei un saglabāšanai.

«Mobilā TV» ir pieejama visiem LMT abonentiem, kuri lieto GPRS datu pārraidi. Lai lietotu «Mobilo TV», tālrunim jāatbalsta multivides straumēšana un lietotājam jāveic telefona parametru konfigurācija. Ja tālrunis atbalsta konfigurācijas parametru saņemšanu ar īsziņu (visi «Nokia», «SonyEricsson», kā arī citu ražotāju jaunākie modeļi), «Mobilās TV» parametrus var saņemt kopā ar GPRS parametriem, nosūtot PG uz pakalpojuma kodu 9319988. Ja mobilais tālrunis neatbalsta parametru saņemšanu ar īsziņu, «Mobilās TV» konfigurācija jāveic pašam, norādot, ka straumēšanai tiks izmantots GPRS pieejas punkts «video.lmt.lv». Plašāka informācija par konfigurācijas parametriem ir atrodama LMT mājas lapā internetā.

www.lmt.lv/wap

Pakalpojuma «Mobilā TV» tarifikācija būtiski atšķiras no GPRS tarifiem, jo maksa tiek aprēķināta par laiku neatkarīgi no patērētā datu apjoma — Ls 0,0496 par minūti. Tarifikācija tiek sākta brīdī, kad telefons sāk atskaņot straumēto saturu. Pārtraucot atskaņošanu un atgriežoties pie WAP pārlūka, atkal jāmaksā par patērēto datu apjomu.

Jāņem vērā, ka, lietojot pakalpojumu ārvalstīs, tiek ieturēta divkārša maksa gan par patērēto datu apjomu (pēc ārvalstu operatora noteiktajiem GPRS tarifiem LMT abonentiem), gan par savienojuma laiku (pēc LMT noteiktajiem «Mobilās TV» tarifiem).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu