LMT trīskāršo datu pārraides ātrumu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 9.

jūnija «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) klienti var lietot EDGE GPRS datu pārraidi, kas esošajā GSM tīklā nodrošina datu pārraides ātrumu līdz 236 kilobitiem sekundē. Tas ir lielākais mobilās datu pārraides ātrums, kāds Latvijā pieejams plašā teritorijā.

EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) ir jauna radiopārraides tehnoloģija GSM mobilo sakaru tīklā. EDGE ļauj efektīvāk izmantot GSM radiosakaru kanālus un trīskārtīgi palielināt GPRS datu pārraides ātrumu. Teorētiski EDGE var palielināt GPRS ātrumu līdz 384 kilobitiem sekundē, tomēr praktiski sasniedzamais datu pārraides ātrums LMT tīklā palielinās līdz 236 kilobitiem sekundē.

«EDGE datu pārraide ļauj izmantot esošā GSM tīkla pārklājuma priekšrocības savienojumā ar modernākajām trešās paaudzes datu pārraides tehnoloģijām. Rezultātā LMT klienti iegūst Latvijā vēl nebijušas priekšrocības ātrai WAP un interneta lapu piekļuvei, e-pastam, kā arī izklaides un informatīviem pakalpojumiem, piemēram, mobilajai televīzijai,» uzsver LMT prezidents Juris Binde.

EDGE ir GSM radiopārraides mehānisma uzlabojums, tāpēc lietotājam nav jūtamas nekādas izmaiņas GPRS pakalpojuma lietošanā, izņemot to, ka EDGE pārklājuma zonā GPRS datu pārraides ātrums ir ievērojami lielāks. Ja mobilais tālrunis atbalsta EDGE, šī tehnoloģija datu pārraidei tiek lietota automātiski, ja vien tālrunis atrodas EDGE pārklājuma robežās. Pagaidām EDGE datu pārraidi nodrošina bāzes stacijas lielākajā daļā Rīgas un Jūrmalā. Līdz gada beigām EDGE pārklājums tiks paplašināts arī citur Latvijā.

EDGE ir pieejams visiem LMT klientiem, kuri lieto GPRS datu pārraidi, neatkarīgi no pakalpojuma pieslēguma veida. Lietojot EDGE, ir spēkā esošie GPRS datu pārraides tarifi. Vienīgais priekšnoteikums EDGE izmantošanai ir mobilais tālrunis, kas atbalsta šo tehnoloģiju.

Līdz 31. augustam LMT piedāvā bez maksas pieslēgt GPRS pastāvīgo pieslēgumu un trīs mēnešus no pieslēguma brīža saņemt 100% atlaidi abonēšanas maksai. Esošajiem GPRS pastāvīgā pieslēguma lietotājiem bezmaksas abonēšana būs spēkā trīs mēnešus — no jūlija līdz septembrim.

Pašlaik Latvijā ir pieejami vairāki EDGE tālruņu modeļi, arī gandrīz visi jaunākie «Nokia» vidējās un biznesa klases telefoni. Šā gada laikā Latvijā būs pieejami arī citu ražotāju piedāvātie telefoni ar EDGE atbalstu. LMT tīklā jau tagad darbojas gandrīz 58 tūkstoši mobilo tālruņu ar EDGE atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu