Iespēja legāli iegūt mūziku P2P tīklos

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien sākās datu pievienošana «Snocap» datubāzē.

«Snocap» ir satura pārvaldības sistēma failiem, ar kuriem lietotāji apmainās vienādranga (peer-to-peer) tīklos. Šī sistēma darbosies kā filtrs, kas pārbaudīs apmainīto failu autortiesības.

Katrai dziesmai ir unikāls digitāls «pirkstu nospiedums», kas glabājās «Snocap» datubāzē. Kad lietotājs piedāvā apmaiņai kādu dziesmu, datubāzē tiek pārbaudīts, vai ar šo dziesmu nav saistīti kādi autortiesību ierobežojumi. Šādi mūzikas izplatītāji varēs legāli izplatīt savas plašās mūzikas bibliotēkas, un viņiem nevajadzēs uztraukties par atsevišķiem autortiesību pārkāpējiem.

Kopš pirmdienas ikviens aizsargātas mūzikas īpašnieks var pievienot informāciju par savu īpašumu sistēmas datubāzē, tādējādi definējot globālas šā īpašuma lietošanas tiesības.

«Galvenā doma ir padarīt šo sistēmu pieejamu visiem — gan neatkarīgajiem māksliniekiem, gan mazām jaunām grupiņām, gan arī visiem pārējiem, kuru mūzika, visticamāk, jau ir atrodama P2P tīklos,» teica «Snopcap» pārstāvis Ali Ajdars. «Viens no «Snocap» mērķiem ir palīdzēt tirgū ienākt pēc iespējas vairāk māksliniekiem.»

«Snocap» sistēma ir atkarīga no mūzikas īpašnieku aktivitātes savu dziesmu reģistrēšanā un lietošanas tiesību noteikšanā. Mūzikas īpašnieki var ļaut lejupielādēt un vēlāk ierakstīt lejupielādētos failus diskos, bet var arī pilnībā aizliegt viņu īpašuma izplatīšanu P2P tīklos. Mūzikas īpašnieks šajā sistēmā var noteikt arī cenu par savu īpašumu.

Vairākas lielās mūzikas ierakstu kompānijas jau 2004. gadā sāka pievienot savus produktus «Snocap» datubāzei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu