Āzijas hakeri uzbrūk Lielbritānijai

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc «Financial Times» datiem, Āzijas hakeri jau vairākus mēnešus veic nopietnus uzbrukumus Lielbritānijas kompānijām un svarīgiem valsts infrastruktūras objektiem.

Pēdējo mēnešu laikā aptuveni 300 ievērojami britu biznesa un valsts infrastruktūras objekti aizstāvas no Āzijas hakeru uzbrukumiem.

Lielbritānijas «Nacionālais infrastruktūras drošības koordinācijas centrs» (NISCC) ir mudinājis uzņēmumus pievērst lielāku uzmanību drošībai.

Uzbrukumi, kuru izcelsme šķietami meklējama Āzijā, ir skāruši arī ASV. Šo uzbrukumu mērķis ir komerciāli un ekonomiski vērtīgas informācijas nelikumīga iegūšana.

Uzbrukumi tiek veikti, izmantojot tā sauktos «Trojas zirgu» vīrusus, kuri ir mazas ļaunprātīgas programmiņas, kas slēpjas šķietami īstu e-pasta vēstuļu pielikumos. Parasti šādi e-pasti izskatās kā ikdienas korespondence. Reizēm šķiet, ka tos pat ir sūtījis kāds jums pazīstams cilvēks, taču, atverot šāda e-pasta pielikumu, «Trojas zirgs» ļauj savam saimniekam iegūt pilnu kontroli pār jūsu datoru.

Pēdējie ziņojumi liecina, ka uzbrucēji kļuvuši daudz gudrāki, jo viņu radītie vīrusi un citas ļaunprātīgas programmas pārveido sevi tik ātri, ka antivīrusu izstrādātājiem ir pagrūti turēties viņiem līdzi un izķert bezgalīgās vīrusu modifikācijas.

Lielbritānijas NISCC un Nacionālā augsto tehnoloģiju noziegumu apkarošanas vienība sadarbojas ar vairāku Āzijas valstu drošības dienestiem, lai identificētu uzbrucējus un liegtu viņiem tālāku piekļuvi internetam. Konkrētas šajos uzbrukumos iesaistītās valstis gan vēl nav nosauktas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu