Jaunais «Google» algoritms ļaus meklēt patiesību

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējā laikā interneta meklēšanas gigants «Google» ASV patentu birojam iesniedzis vairāku tehnoloģiju patentus, kas rēķinās «Google» meklētāja rezultātu ticamību.

Primārais šā algoritma izmantojums būs «Google» ziņu meklētājā. Algoritms atlasīs ziņas pēc to precizitātes, ticamības un atbilstības tematam. «Google» strādā pie algoritmiem, kas pēc dažādiem kritērijiem varētu vērtēt daudzos interneta ziņu avotus, apskatot to piesaistītās interneta plūsmas, ziņu avotā strādājošo darbinieku skaitu un citus parametrus.

«Google» un tās lielākie konkurenti tērē miljoniem dolāru un tūkstošiem stundu savu darbinieku laika, lai nodrošinātu to, ka meklējot jūs patiešām atrodat ne vien to, ko meklējat, bet arī to, lai atrastā informācija būtu patiesa.

Interneta pirmsākumos tika uzskatīts, ka interneta meklētāju loma interneta plašumos ar laiku samazināsies, jo lietotāji vairāk laika pavadīs vienās un tajās pašas lapās. Laika gaitā pierādījies pretējais, jo, pēc «Ask Jeeves» datiem, mūsdienās astoņi no desmit interneta lietotājiem savu ceļu interneta plašumos sāk tieši ar interneta meklētājiem.

«Google News» radās, pateicoties kompānijas politikai, kas tās 2700 darbiniekiem 20% no viņu darbalaika ļauj nodarboties ar savām lietām. Patlaban «Google News» apkopo informāciju par vairāk nekā 4500 dažādiem ziņu resursiem visā pasaulē, bet neviens neatbild par šo ziņu atbilstību patiesībai. Taču pavisam drīz tas mainīsies.

Interneta meklētāju tirgū uzvarēs labākais. Tas, kurš varēs ātrāk un precīzāk atrast lietotājam to, ko nu viņš meklē, tas varēs atļauties savās lapās izvietot reklāmas, par kurām savukārt bargu naudu būs gatavas maksāt daudzas pasaules kompānijas. Šajā nozarē ir gaidāmi vēl daudzi jaunumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu