Tiek piedāvāts CD-ROMa izmēra Linux dators

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas tiešsaites veikalā «Concept Distribution» ir parādījies kāds unikāls mikrodators — mniPC. Šis dators ir būvēts uz AMD Geode GX2-533 400 Mhz procesora bāzes un tā izmēri ir tikai 130 x 140 x 35 mm. Tas ir mazāk pat par parasto kompaktdisku lasītāju izmēriem.

Jaunais produkts ir pirmām kārtām ir paredzēts lietošanai «plānā klienta» statusā. Tāpat šo datoru var lietot arī lietot arī, lai radītu īpašas darba vietas, kurām ir jāpilda tikai kādas konkrētas ierobežotas funkcijas. Šī ierīce ir aprīkota ar 128 vai 256 Mb operatīvās atmiņas moduli un 40 vai 80 GB cieto disku. Monitora pievienošanai ir paredzēta D-Sub pieslēgvieta. Šis dators pie 85 Hz spēj nodrošināt 1600 x 1200 pikseļu lielu izšķirtspēju.

Minidators ir aprīkots arī ar Realtek RTL8139DL 10/100 Ethernet tīkla karti un Realtek ALC203 skaņas karti. Dažādu papildus ievad vai izvad ierīču pienvienošanai ir paredzēti četras USB 1.1 pieslēgvietas.

Kā sākotnējā operētājsistēma tiek piedāvāts Linux, bet ir pieejama arī miniPC versija, kas var veiksmīgi darboties ar «Microsoft Windows CE» operētājsistēmu. Atkarībā no konfigurācijas šī datora cena svārstās no 350 līdz 460 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu