Prezentē sistēmu pazudušu mobilo ierīču atrašanai

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Skyhook Wireless Inc.

» prezentējusi jaunu pozicionēšanas sistēmu, kas izmanto Wi-Fi tīklus, lai noskaidrotu laptopu, jaunākās paaudzes mobilo telefonu un citu mobilo ierīču precīzu atrašanās vietu. Šīs sistēmas izstrādātāji apgalvo, ka šī ir pirmā pozicionēšanas sistēmas, kas izmanto Wi-Fi, nevis satelītus.

«Skyhook» savu pozicionēšanas tehnoloģiju piedāvās mobilo ierīču ražotājiem un programmatūras izstrādātājiem. To varētu izmantot, lai atrastu nozaudētas vai nozagtas dažādas mobilās ierīces. Tas varētu palīdzēt atgūt svarīgu kompāniju vai lietotāju privāto informāciju.

Šī Wi-Fi pozicionēšanas sistēma izmanto datubāzi, kurā glabājas informācija par vairāk nekā pusotru miljonu privātajiem un publiskajiem bezvadu interneta piekļuves punktiem 25 lielākajās ASV pilsētās. Izmantojot «Skyhook» programmatūru, var noteikt meklējamās mobilās ierīces atrašanās vietu ar precizitāti no 20 līdz 40 metriem. Kompānija «CyberAngel Security Solutions», kas piedāvā dažādas laptopu drošības sistēmas, uz šīs sistēmas bāzes izstrādā programmatūru, ar kuru vajadzības gadījumā varētu noteikt precīzu meklējamās mobilās ierīces atrašanās vietu. Paredzams, ka plašākam patērētāju lokam šī sistēma būs pieejama aptuveni šā gada septembrī.

Pašlaik «CyberAngel» piedāvā sistēmu, ar kuru iespējams pārraudzīt laptopus, kas aprīkoti ar kompānijas drošības sistēmu. Ja datora ielādes laikā šī sistēma tiks apieta, izmantojot «Skyhook» Wi-Fi pozicionēšanas sistēmu, tiks noteikta precīza apdraudētā laptopa atrašanās vieta.

Šādas sistēmas ir būtiskas, jo laptopi ir ne vien dārgi, bet tajos bieži vien glabājas arī svarīga informācijas par uzņēmuma darbību, kas, nonākot nepareizās rokās, varētu radīt lielus zaudējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu