ASV senators grib aizliegt vardarbīgu videospēli

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Demokrātu senators Čārlzs Šumers no Ņujorkas ir ierosinājis boikotēt videospēli, kurā spēlētājs var pievienoties noziedzīgām bandām un cīnīties pret policiju. Šumers teica, ka policistu slepkavošanas spēle «25 to Life» ir visu laiku zemiskākā spēle. Viņš nosodīja šīs jaunās spēles izplatīšanu. Viņš teica, ka «25 to Life» par vardarbību plaši kritizētajai «Take-Two Interactive» videospēlei «Grand Theft Auto» liek izskatīties kā nevainīgam bērnu TV šovam.

Šajā spēlē spēlētājs var «būt likuma taisnā roka», bet var arī cīnīties pret to. Ir iespējams spēlēt policijas vai bandītu pusē un iesaistīties asiņainās apšaudēs drūmās lielpilsētas ieliņās. Noziedznieki cīņās izmanto nevainīgus ķīlniekus, kā dzīvos vairogus, bet policija var izmantot savus īpašos ieročus un specvienību palīdzību.

Spēles nosaukums reprezentē cietumsodu par īpaši smagiem noziegumiem — «No 25 gadiem līdz mūža ieslodzījumam».

Spēles izdevēju «Eidos» pārstāvis atteicās no jebkādiem komentāriem šajā sakarā.

Senators Šumers ir mudinājis lielākos spēļu konsoļu ražotājus pārtraukt sadarbību ar «Eidos». «Pēdējā lietas, kas Ņujorkā ir vajadzīga ir likumu necienošas, destruktīvas un vardarbīgas kultūras veicināšana. Mazajam Džonijam būtu jāmācas lasīt un rakstīt nevis slepkavot policistus,» teica senators Šumers.

Pagaidām Šumeram nav izdevies pārliecināt ne prezidentu nedz arī likumdevējus, ka vardarbīgas spēles vedina bērnus uz līdzīgu uzvedību arī reālajā dzīvē. Vardarbīgas spēles spēļu industrijai ik gadu ienes aptuveni 10 miljardus dolāru lielus ieņēmumus. Šobrīd norisinās plašas diskusijas par to vai vajadzētu kontrolēt šo industriju. Vairāku štatu likumdevēji grib aizliegt vardarbīgu spēļu pārdošanu nepilngadīgajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu