«Microsoft» iestrādās RSS atbalstu «Longhorn» operētājsistēmā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien «Gnomedex» konferencē Sietlā «Microsoft» paziņoja, ka jaunajā «Longhorn» operētājsistēmā, kuras iznākšana šobrīd ir paredzēta kaut kad nākamajā gadā, tiks iestrādāts RSS atbalsts. «Jaunajā platformā RSS parādīsies daudzos un dažādos veidos,» teica «Longhorn» pārlūkošanas un RSS izstrādātāju komandas vadītājs Dens Hačamovičs. «Šobrīd RSS lieto tikai trīs procenti, bet es gribu, lai arī mana māte to lietotu.»

Pagaidām RSS pārsvarā tiek lietots kā ērts veids, lai sekotu līdz jaunākajām izmaiņām dažādās tīmekļa lappusēs, jo ar RSS var viegli un ērti tikt pie svaigākajiem lapas atjauninājumiem, bez vajadzības apmeklēt pašu lapu. Taču šai sistēmai ir liels potenciāls kļūt par universālu dažādu programmu saziņas līdzekli.

«Longhorn» RSS sistēma tiek veidota tāda, lai gala lietotājiem būtu viegli darboties ar RSS un lai arī citi programmatūras izstrādātāji savās programmās varētu iekļaut plašās RSS iespējas. Papildus tam «Microsoft» strādā pie RSS iespēju paplašinašanas, kas ļautu RSS formātā publicēt arī dažādus mltimēdiju materiālus. Paredzams, ka šādi varēs publicēt, piemēram, tīmekļa foto albūmus vai populārāko dziesmu desmitnieku. Šo sistēmu «Microsoft» piedāvās brīvi pieejamu ikvienam izstrādātājam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu