Paroļu glabāšana daudziem joprojām sagādā problēmas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Puse no lielo firmu IT menedžeriem uzskata, ka uzbrucēji relatīvi viegli varētu piekļūt viņu uzņēmumu datorsistēmām. Šādi secinājusi Lielbritānijas IT drošības firma «Cyber-Ark» savā jaunākajā pētījumā.

10% no visiem aptaujātajiem IT profesionāļiem atzina, ka viņu kompānijās nekad netiek mainītas galvenās administratoru paroles. Vēl 5% atzina, ka viņi neapgrūtina sevi ar ražotāju noklusēto paroļu nomaiņu.

175 IT profesionāļu aptaujā atklājās, ka trešdaļa no viņiem elektroniski kaut kur glabā visas savas paroles. Pārējie vēl joprojām paroles pieraksta uz papīra un noslēpj visdažādākajās vietās sākot ar savu galdu atvilknēm un beidzot ar kompāniju seifiem. Tā rezultātā aptuveni ceturtā daļa citu kompānijas darbinieku bez savu priekšnieku atļaujas var piekļūt visām parolēm.

Tie lielo kompāniju IT nodaļu vadītāji, kuri nebija pārliecināti par datorsistēmu drošību savās nodaļās uzskata, ka citās nodaļās stāvoklis ir vēl sliktāks. Pētījums parādīja, ka IT menedžeri uzskata, ka aptuveni 19% no visiem uzņēmuma darbiniekiem joprojām pieraksta savas paroles un tur kaut kur savu datoru tuvumā.

«Pēc šī pētījuma liekas, ka paroļu pārvaldība vēl joprojām sagādā lielas problēmas daudzām organizācijām, divas trešdaļas no kurām turpina paļauties uz novecojušiem paroļu parvaldības paņēmieniem,» teica «Cyber-Ark» prezidents Toms Kraufords, kura kompānija tirgū piedāvā datu drošības sistēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu