Izsludina stipendiju konkursu telekomunikāciju inženierzinātņu studentiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau deviņus gadus «Lattelekom» kopā ar Latvijas Izglītības fonda (LIF) mērķprogrammu «Izglītībai, zinātnei un kultūrai» piešķir stipendijas un prēmijas telekomunikāciju nozares labākajiem studentiem un zinātnisko darbu vadītājiem.

Stipendiju konkursam nākamajam mācību gadam var pieteikties līdz 12. jūlijam LIF mērķprogrammas birojā Rīgā, Kuldīgas ielā 45b.

Stipendijas mērķis ir atbalstīt talantīgākos studentus un veicināt jaunu speciālistu sagatavošanu telekomunikāciju nozarē. Konkursa augstie kritēriji — labas un teicamas sekmes, interese padziļināti apgūt izvēlēto specialitāti, zinātniski pētnieciskais darbs, dalība profesionālās konferencēs un zinātnisko publikāciju izstrāde — garantē, ka stipendijas saņems labākie un spējīgākie studenti.

«Lattelekom» valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis norāda: «Ieguldījums zinātnes attīstībā ir atbildība par nozari, kurā mēs strādājam, jo veiksmīgas attīstības pamatā ir zinātnes sasniegumi un nozares eksperti. Telekomunikāciju nozare iepriekšējos gados ir attīstījusies visstraujāk, un līdz ar to rodas plašas iespējas topošiem speciālistiem veikt zinātniskus pētījumus, jaunus atklājumus un izstrādāt tehnoloģiskus risinājumus. Tāpēc mēs ar vislielāko atbildību jau deviņus gadus atbalstām gan telekomunikāciju nozares, gan izglītības un zinātnes attīstību.»

No 1993. līdz 2005. gadam ar «Lattelekom» atbalstu ir piešķirtas 115 stipendijas un prēmēti 73 zinātniskie darbi telekomunikāciju inženierzinātnēs. 2004. gadā stipendijas tika piešķirtas sešiem studentiem un apbalvoti deviņi zinātniskie darbi. Kopumā ar «Izglītības, zinātnes un kultūras» mērķprogrammas stipendijām Latvijas augstskolās katru gadu mācās gandrīz 180 studentu un maģistrantu, bet iepriekšējos gados dažādu veidu atbalstu kopumā saņēmis 1941 jaunais speciālists.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu