«Novell» rosina valsts sektoru uz sadarbību

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajās dienās Rīgā uzturas «Novell» augsta līmeņa vadītājs Mārtins Smits, IT kompānijas Austrumeiropas un Vidējo Austrumu nodaļas direktors.

Viens no galvenajiem vizītes mērķiem bija tikšanās ar īpašu uzdevumu ministru elektroniskās pārvaldes lietās Jāni Reiru, portālu «Apollo» informēja Jānis Treijs, «Novell» pārstāvis Baltijas valstīs.

29. jūnijā tikšanās laikā «Novell» piedāvāja sadarbības iespējas valsts un pašvaldību sektorā, kā arī izglītības jomā saistībā ar atvērtā koda risinājumu izmatošanu. Īstenojot piedāvājumus, tiktu uzlabots šajos sektoros izmantoto IT risinājumu drošības līmenis un ievērojami samazinātos programmatūras iegādes izmaksas.

Savukārt izglītības jomā tas ievērojami paplašinātu skolēnu un studentu redzesloku. J. Reira kungs aicināja «Novell» uz sadarbību nevalstisko organizāciju iniciatīvās, kas saistītas ar plašāku tehnoloģiju izmantošanu privātajā sektorā, kā arī iesaistīties skolotāju IT apmācībā. Tikšanās piedalījās arī «Novell» pārstāvis Baltijas valstīs Jānis Treijs un ministra biroja vadītājs Klāvs Olšteins.

«Valsts sektors ir nozīmīgs «Novell» klients visos mūsu darbības reģionos,» teica Smita kungs, «mums ir ievērojami panākumi sadarbībā ar valsts un pašvaldību iestādēm tādās valstīs kā Zviedrijā, Krievijā, Vācijā un citās.»

«Novell» ir līderis identitātes informācijas pārvaldības un atvērtā koda risinājumu jomā. «Novell Baltijas» pārstāvniecība Rīgā darbojas kopš 2004. gada marta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu