ES atzinīgi novērtē «Microsoft» plānu konkurences nodrošināšanai

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Microsoft

Eiropas Savienības (ES) konkurences uzraudzības iestādes pirmdien atzinīgi novērtēja ASV programmatūras kompānijas «Microsoft» iesniegto plānu, kā nodrošināt savu produktu savienojamību ar citu kompāniju ražotajiem produktiem, lai ievērotu ES brīvās konkurences prasības.

Eiropas Komisija (EK) paziņoja, ka nodos šo plānu nozares izvērtēšanai, lai saņemtu informācijas tehnoloģiju industrijā strādājošo kompāniju viedokli, un pēc tam pieņems galīgo lēmumu.

ASV programmatūras kompānijai var tikt uzlikta soda nauda līdz pieciem miljoniem dolāru dienā, ja EK secinās, ka tās priekšlikumi nenodrošina citu kompāniju ražotiem serveriem pilnīgu savienojamību ar «Microsoft Windows» datoriem un serveriem.

Tomēr pašlaik EK ir izteikusi apmierinājumu ar «Microsoft» iesniegtajiem priekšlikumiem, lai gan smagais jautājums par atvērta koda licencēm nav pilnībā atrisināts tā, kā to vēlētos EK.

«Esmu gandarīta, ka «Microsoft» ir atzinusi noteiktus principus, uz kuriem jābalstās, kompānijai īstenojot EK lēmumu,» paziņoja ES konkurences komisāre Nēlija Krusa.

Kā ziņots, EK pagājušā gada martā uzlika «Microsoft» 497 miljonu eiro (249,3 miljonu latu) soda naudu par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu programmatūras tirgū. Tā bija vislielākā soda nauda, kādu EK jebkad bija noteikusi kādai atsevišķai kompānijai. EK arī uzlika «Microsoft» par pienākumu nodrošināt savas programmatūras labāku savienojamību ar konkurentu produktiem un lika laist tirgū «Windows» versiju, kurā nebūtu iekļauta «Windows Media Player» programma.

EK par ES prasību neizpildi «Microsoft» var uzlikt soda naudu 5% apjomā no kompānijas dienas apgrozījuma visā pasaulē. Šī sankciju summa, pēc analītiķu iepriekšējām aplēsēm, būtu aptuveni pieci miljoni dolāru (2,71 miljons latu) dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu