Britnijas Spīrsas vārds tiek visbiežāk izmantots vīrusu izplatīšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Tā kā popzvaigznes Britnijas Spīrsas vārds bieži parādās plašsaziņas līdzekļos, dziedātājas popularitāte palīdz izplatīt arī datorvīrusus.

Datoru programmatūras firma «Panda Software» informē, ka no slavenībām Spīrsas vārds visbiežāk tiek izmantots, lai masveidā sūtītu e-pasta vēstules, aicinot to saņēmējus lejupielādēt kaitīgus datorvīrusus. Tipisks scenārijs ir surogātpasts, kas vai nu satur vīrusa programmu pielikumā, vai ietver saiti uz interneta lapu, kas var postoši ietekmēt lasītāja datoru ar «Trojan» tipa vīrusu.

«Panda Software», kas publicēja vīrusu izsūtīšanai populārāko slavenību sarakstu, informē, ka šo vīrusu radītāji bieži izmanto tādas pievilcīgas slavenības kā Spīrsu, Dženiferu Lopesu, Parisu Hiltoni vai arī tādas visā pasaulē pazīstamas personības kā Bilu Geitsu, kas topā ieņem otro vietu. Arī nepatiesas ziņas par tādiem cilvēkiem kā Osama bin Ladens var likt lasītājam ielūkoties norādītajā postošajā saitē.

Viens no nesenākajiem masveida vīrusa e-pastu gadījumiem bija e-pasts ar ziņu par Maikla Džeksona pašnāvības mēģinājumu, pirms zvērinātie attaisnoja viņu apsūdzībās par zēna seksuālu izmantošanu. Līdz ar surogātpasta vēstulēm pienāca četru dažādu veidu vīrusi.

Lai izvairītos no kļūšanas par upuri šiem vīrusu uzbrukumiem, «Panda Software» iesaka pastāvīgi atjaunot antivīrusu programmatūru.

Populārākās slavenības datorvīrusu izplatīšanai pēc «Panda Software» novērtējuma:

1. Britnija Spīrsa

2. Bils Geitss

3. Dženifera Lopesa

4. Šakira

5. Osama bin Ladens

6. Maikls Džeksons

7. Bils Klintons

8. Anna Kurņikova

9. Parisa Hiltone

10. Pamela Andersone

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu