Malaizijā katrs jaundzimušais saņems e-pastu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizijas štata Perakas varas iestādes izvēlējušās īpašu veidu, kā veicināt moderno tehnoloģiju apgūšanu iedzīvotāju vidū — šajā štatā tiek plānots katram jaundzimušajam kopā ar dzimšanas apliecību izsniegt arī personisko e-pasta adresi.

«Ar e-pasta adrešu izveidošanu nodarbosies Nacionālais reģistrācijas departaments, un vēlāk bērniem būs iespēja izmantot savu e-pastu bez jebkādiem ierobežojumiem,» paziņojis štata Izglītības un informāciju tehnoloģiju komitejas vadītājs doktors Abduls Kadirs. Viņš norādījis, ka šādā veidā arī jaundzimušo vecāki tiks ieinteresēti paaugstināt savas datorzināšanas.

Patlaban notiek darbs pie programmas «Elektoniskais pasts visiem» tehnisko detaļu precizēšanas, pēc tam programma tiks īstenota dzīvē.

Šis jaunievedums harmoniski iekļaujas Malaizijas valdības plānos pēc iespējas ātrāk pāriet uz valsts bezpapīru pārvaldi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu