ES dod «Microsoft» nedēļu laika savu prasību izpildei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisija (EK) devusi ASV programmatūras kompānijai «Microsoft» nedēļu laika, lai izpildītu tai pagājušajā gadā izvirzītās prasības, citādi kompānijai draud soda nauda, pirmdien paziņoja EK preses pārstāvis.

Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Nēlija Krusa brīdinājusi «Microsoft», ka kompānijai ir laiks līdz šā mēneša beigām, lai skaidri informētu EK, kādus pasākumus tā veiks, lai izpildītu ES prasības, informēja Krusas preses sekretārs Džonatans Tods.

Ja šie pasākumi nebūs apmierinoši, Komisija ierosinās attiecīgo procedūru, nosakot «Microsoft» soda naudu par katru dienu, kad prasības nav izpildītas.

Pagājušā gada martā EK uzlika «Microsoft» 497 miljonu eiro (249,3 miljonu latu) soda naudu par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu programmatūras tirgū. Tā bija vislielākā soda nauda, kādu EK jebkad bija noteikusi kādai atsevišķai kompānijai.

EK arī uzlika «Microsoft» par pienākumu nodrošināt savas programmatūras labāku savienojamību ar konkurentu produktiem un lika laist tirgū «Windows» versiju, kurā nebūtu iekļauta «Windows Media Player» programma.

EK par ES prasību neizpildi «Microsoft» var uzlikt soda naudu 5% apjomā no kompānijas dienas apgrozījuma visā pasaulē. Šī sankciju summa, pēc analītiķu iepriekšējām aplēsēm, būtu aptuveni pieci miljoni dolāru (2,71 miljons latu) dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu