«iWork '09» pirātiskā versija inficē tūkstošiem «Macintosh» datoru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompānija «Intego» izplatījusi brīdinājumu, ka internetā parādījusies ofisa programmu komplekta «iWork '09» pirātiskā versija ar «Trojas zirgu».

«Intego» apgalvo, ka «iWork '09» nelegālā versija failu apmaiņas tīklos un no pirātu vietnēm lejupielādēta vismaz 20 000 reižu. Kad šo programmu komplektu uzstāda datorā, tur tiek instalēts arī «Trojas zirgs», kurš iegūst administratora privilēģijas. Kaitīgā programma sazinās ar saviem autoriem un sistēmā atver «lūku». Līdz ar to noziedznieki var veikt dažādas postošas darbības upura datorā. «Trojas zirgs» arī var lejupielādēt papildu komponentus.

Kompānija «Intego» uzsver, ka kaitīgā programma patstāvīgi neizplatās. Inficēšanās notiek tikai tad, ja «Macintosh» īpašnieks pats sāk «iWork '09» pirātiskās versijas uzstādīšanu. Tāpat kā citkārt, arī šajā gadījumā drošības speciālisti iesaka izmantot antivīrusu programmas un atturēties no nelegālas programmatūras lejupielādēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu