Datorvīruss neļauj franču iznīcinātājiem pacelties gaisā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Datortārps «Net-Worm.Win32.Kido» (pazīstams arī kā «Conficker» un «Downadup») inficējis Francijas Jūras kara spēku (JKS) datorus, tāpēc 15. un 16. janvārī vairāku franču iznīcinātāju «Dassault Rafale» piloti nav varējuši lejupielādēt lidojumu plānu un veikt paredzētos lidojumus.

Franču plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka Francijas JKS vadība ignorējusi brīdinājumus par draudiem, kādus rada šis vīruss, un nav veikusi vajadzīgos drošības pasākumus. Tārps inficējis valsts Jūras kara spēku iekšējo datorsistēmu.

Francijas JKS preses sekretārs Žeroms Erulēns skaidro, ka vīruss skāris informācijas apmaiņas sistēmu, taču informācijas zudumi nav konstatēti.

Tārpa izraisīto darbības traucējumu novēršanas laikā armijniekiem vajadzējis izmantot tradicionālos sakaru veidus: tālruni, faksu un pastu. Franču armijnieki apgalvo, ka JKS datori inficēti neuzmanības dēļ un nav runa par tīšu kaitējumu nacionālajai drošībai.

Atgādināsim, ka pagājušās nedēļas otrā pusē Latvijā tika konstatētas 1513 unikālas IP adreses, kas pieder ar tīkla tārpa «Net-Worm.Win32.Kido» variantiem inficētām datorsistēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu