Datornoziedznieki uzbrūk satiksmes noteikumu pārkāpējiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kibernoziedznieki ASV Ziemeļdakotas štata pilsētiņā Grandforksā, izdomājuši neparastu paņēmienu apmeklētāju pievilināšanai kaitīgās interneta vietnēs. Viņu upuri bija autovadītāji, kas savas mašīnas atstājuši vietās, kur stāvēt aizliegts.

Noziedznieki uz tādas mašīnas vējstikla uzlīmēja dzeltenu zīmīti ar tekstu: «SATIKSMES NOTEIKUMU PĀRKĀPUMS! Šis auto pārkāpj satiksmes noteikumus par automašīnas novietošanu stāvēšanai. Lai iepazītos ar foto, kas pierāda pārkāpumu, un ar noteikumiem par mašīnu novietošanu, apmeklējiet norādīto interneta lapu.»

Norādītajā lapā bija redzamas fotogrāfijas ar automašīnām pilsētas stāvvietās, bet automobiļu numuri bija aizkrāsoti. Lai aplūkotu savas mašīnas fotogrāfiju, vadītājam vajadzēja datorā lejupielādēt programmu «PictureSearchToolbar.exe».

Ja lietotājs piekrita «nepieciešamās» programmas ielādēšanai, tad viņa datorā tika instalēts Trojas zirgs. Datornoziedznieki, kas izplatīja viltus paziņojumus, pagaidām nav atrasti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu