«Lattelecom» šonedēļ sāk pārraidīt 500 Mbit/s ātru internetu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ «Lattelecom» savā optiskajā tīklā sāk pārraidīt internetu ar ātrumu līdz 500 Mbit/s, līdz ar to Latvijā interesentiem būs pieejams internets, kam šobrīd Eiropā nav konkurentu, portālam «Apollo» pavēstīja «Lattelecom» Komunikācijas daļas projektu vadītāja Līga Bite.

500 Mbit/s ir lielākais interneta ātrums, kāds līdz šim privātpersonām piedāvāts Latvijā un Eiropā, un tas iezīmē jaunu posmu interneta attīstībā. Šāds interneta ātrums ļaus ne tikai jaunā kvalitātē izbaudīt pašreiz pieejamos pakalpojumus, bet arī strauji attīstīties nākamās paaudzes interneta pakalpojumiem.

500 Mbit/s ātrums sākot ar novembri būs pieejams tajos Rīgas un Jelgavas mikrorajonos, kur jau izbūvēts optiskais tīkls.

«Šo interneta ātrumu mēs varam salīdzināt ar maģistrāli, pa kuru traukties ne tikai jaudīgām sporta mašīnām, bet pat Concorde lidmašīnām. 500 Mbit/s interneta ātrums piemērots informācijas tehnoloģiju entuziastiem, online spēļu cienītājiem, kā arī tiem, kas ikdienā izmanto lielu datu pārraidi vai apstrādi internetā, un mājsaimniecībām, kurās vairāki ģimenes locekļi vienlaikus aktīvi lieto internetu un skatās vairākus augstas izšķirtspējas televīzijas kanālus,» skaidro «Lattelecom» Optisko tehnoloģiju biznesa daļas direktors Raivis Mackevičs.

www.speedtest.net

Mackevičs norāda, ka pilnībā izmantot optiskā interneta resursus mēs iemācīsimies jau tuvākajā nākotnē, taču jau šobrīd 500 Mbit/s ātrums pat prasīgākajiem interneta lietotājiem paver neierobežotas iespējas. Ar signāla pārveidotājiem un sadalītājiem optiskajam tīklam var pieslēgt vairākus datorus, televizorus un telefonu, neticamā ātrumā pārraidot un saņemot datus, vienlaicīgi izmantojot interaktīvās televīzijas pakalpojumus un skatīties HD televīzijas kanālus.

500 mbit/s interneta ātrums būs abonējams īpašā VIP komplektā kopā ar citiem Lattelecom pakalpojumiem – interaktīvo televīziju (pieslēgums četriem televizoriem), dinamiskajām IP adresēm diviem datoriem, mājas Wi-Fi komplektu, 5 individualizētām bezmaksas e-pasta adresēm un mājas telefonu arī īpašo zelta numuru.

Gaismas viļņus vadošās optiskās stikla šķiedras unikālais pieslēgums katram lietotājam, nodrošina pilnvērtīgu optiskā interneta pieslēgumu, taču «Lattelecom» eksperti atgādina, lai pilnvērtīgi izmantotu 500 Mbit/s ātrumu, nepieciešams piemērots un jaudīgs dators (atbilstoša tīkla karte un cietā diska griešanās ātrums).

«Lattelecom» optiskā interneta lietotājiem šobrīd piedāvā pieslēgt 100 Mbit/s, 200 Mbit/s un 500 Mbit/s ātru interneta pieslēgumu, kas klientam ļauj izvēlēties, pamatojoties uz savām un ģimenes vajadzībām un interneta lietošanas paradumiem.

Līdz ar pamatīgā optiskā tīkla izbūvi šobrīd jau 64 850 dzīvokļiem 765 mājās ir pieejams Eiropā ātrākais internets – 500 Mbit/s. Līdz gada beigām plānots sasniegt 100 000 dzīvokļu lielu skaitu. Nākotnes tīkls izbūvēts Zolitūdē, Pļavniekos, Ķengaragā, Purvciemā un Ziepniekkalnā, un tā izbūve turpinās arī citviet Rīgā un ārpus tās. Citviet Eiropā šāda veida pieslēgumi ir salīdzinoši dārgi un pozicionēti uz situētiem un turīgiem lietotājiem. Latvijā «Lattelecom» izvēlējies citu stratēģiju - uzreiz to piedāvāt plašākai sabiedrībai, jo šāda infrastruktūra palīdz ātrāk un kvalitatīvāk sazināties, tādējādi arī atbalstīs ekonomisko situāciju valstī un palīdzēs rasties jaunām idejām, kā šo neierobežoto kapacitāti izmantot.

http://optika.lattelecom.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu