Jauni kibernoziegumi: dati tiek ņemti par ķīlniekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Datoru lietotājiem jau tā pastāvīgi jāuztraucas par dažādām nepatikšanām, un nupat parādījies jauns briesmu veids: urķi ir sākuši izmantot jaunu metodi, kā izspiest naudu no saviem upuriem.

Atrodot veidu, kā piekļūt datiem, kas atrodas uz lietotāja datora, tie tiek šifrēti, tā liedzot tiem piekļūt un tiek pieprasīta izpirkuma maksa par datu atšifrēšanu.

Ar šādu uzbrukumu saskārusies kompānija «Websense Inc.», kuras klientam tādā veidā tika liegta pieeja daudziem vairākiem dokumentu veidiem: fotogrāfijām, teksta dokumentiem un citiem. Cietušajos datoros ir atstāta izpirkuma zīmīte ar nosaukumu «Attention!!!», kurā norādīts e-pasts un pieprasījums samaksāt 200 ASV dolāru par digitālajām atslēgām datu atkodēšanai.

Šā uzbrukuma dēļ šifrētos datus izdevies atgūt, tomēr speciālisti norāda, ka gluži kā ar citiem jaunievedumiem arī šie uzbrukumi un šifrēšanai izmantotās metodes var kļūt sarežģītākas.

Kā viens no vājākajiem uzbrucēja punktiem ir prasība veikt maksājumu, jo naudas transakcijas ir pietiekami viegli izsekot, norāda speciālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu