Daudzi nesaista pārlūka izvēli ar drošību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākā daļa ASV interneta lietotāju nezina, ka interneta pārlūka izvēle lielā mērā ietekmē viņu datoru drošību, un arī tad, ja zina par šiem draudiem, nemaina pārlūku, liecina «Opera Software ASA» pētījums.

«Opera Software ASA», kas pozicionē savu pārlūku «Opera» kā vienu no drošākajiem, kopumā aptaujājusi 2835 interneta lietotājus ASV. Rezultāti liecina, ka tikai 51 procents tā dēvēto «pieaugušo on-line populācijas» apzinās, ka dažādi pārlūki nodrošina dažādu drošības līmeni pret vīrusiem, spywari un citām nepatikšanām.

Tāpat pētījums parādījis, ka tikai 11 procenti aptaujāto nomainījuši savu pārlūku drošības apsvērumu dēļ. Pētījums tika veikts no 25. līdz 29. martam, un tā rezultātu statistiskā kļūda ir 5 procenti.

49 procenti lietotāju neredz saistību starp pārlūka izvēli un drošības līmeni. 17 procenti uzskata, ka pārlūka maiņa neko nedod drošībai, savukārt pārējie 32 procenti norādījuši atbildi «nezinu».

Lai gan tikai neliela daļa lietotāju drošības apsvērumu dēļ ir izvēlējušies kādu citu pārlūku, 66 procenti atbildējuši, ka varētu apsvērt pārlūka maiņu, ja tas uzlabotu drošību.

«Opera» pārlūku lieto mazāk nekā 0,2 procenti «Windows» lietotāju, kas ir tālu no tirgus līdera «Internet Explorer» un tā sekotāja «Firefox».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu