Katrs sestais reaģē uz surogātpastu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauna pētījuma rezultāti liecina, ka katrs sestais surogātpasta saņēmējs vismaz vienu reizi reaģējis uz nevēlamu e-pasta vēstuli. Tomēr surogātpasta izplatītāju piedāvātās preces un pakalpojumus pērk tikai niecīga daļa no šādiem interneta lietotājiem.

Pētījumā, ko veica pēc Messaging Anti-Abuse Working Group pasūtījuma, vairāk nekā 800 cilvēki ASV un Kanādā aptaujāti par paradumiem un zināšanām informācijas drošības jomā. Personas, kuras lasījušas surogātpasta vēstules, bija ieinteresējuši vēstulēs aprakstītie produkti vai pakalpojumi.

«Tik augsts atsaucības līmenis padara surogātpasta izplatīšanu par pietiekami rentablu biznesu. Tas arī izskaidro, kāpēc nevēlamo sūtījumu apjoms aizvien pieaug,» teikts pētījuma secinājumos.

Tikmēr citā pētījumā, ko veikuši Kalifornijas Universitātes speciālisti, tiek apgalvots, ka preces pēc surogātpasta vēstuļu saņemšanas patiesībā iegādājas tikai niecīga procenta daļa no visiem saņēmējiem.

Pētnieki izstudējuši trīs surogātpasta partijas ar vairāk nekā 469 miljoniem e-pasta vēstuļu. Tajās reklamēto vietni apmeklēja 10 522 lietotāji, bet tur iepirkties mēģināja tikai 28 cilvēki – tātad 0.0000081%. Tomēr pat šāds atsaucības līmenis ir pietiekami liels, lai surogātpasta izplatītāju gada ienākumi sasniegtu 3,5 miljonus dolāru.

Aptuveni 80% aptaujāto lietotāju uzskata, ka viņu dators nekad neinficēsies ar vīrusu un citām kaitīgām programmām; šāda pārliecība, pēc pētnieku domām, ir ļoti bīstama. «Pārliecība, ka vīrusu infekcija neskars jūsu datoru, nebūt nepalīdz izsargāties no šādas infekcijas. Tas tikai nozīmē, ka neko nedarīsiet, lai tiktu vaļā no kaitīgajām programmām,» saka Maikls Rīrdens, Messaging Anti-Abuse Working Group direktoru padomes priekšsēdētājs.

Kompānijas Kaspersky Lab jūnija atskaitē teikts, ka pagājušajā mēnesī vidējais surogātpasta sūtījumu daudzums veidojis 84% no visa e-pasta plūsmas apjoma. Zemākais surogātpasta līmenis (78,3%) reģistrēts 12. jūnijā, bet augstākais (88,9%) – 28. jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu