«Spama krusttēvs» iesēdināts uz četriem gadiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/AP

Detroitas apgabaltiesa ASV Mičiganas štatā atzinusi par vainīgu rūdīto interneta krāpnieku Alanu Ralski, kuru avīzes dēvē par «spama krusttēvu».

64 gadus veco Ralski daudzi uzskata par visaktīvāko surogātpasta izplatītāju. Turklāt viņš atšķirībā no citiem spamotājiem labprāt sniedza intervijas un dēvēja sevi par komersantu. Patiesībā Ralskis un kompānija nodarbojās ar elektronisko drazu izplatīšanu sevišķi lielos apjomos, cenšoties «uzskrūvēt» biržas akciju cenas un dažādos veidos krāpjot interneta lietotājus.

Tiesa atzina Alanu Ralski par vainīgu krāpšanā ar elektronisko sakaru līdzekļu starpniecību, nelikumīgu vai maldinošu e-pasta sūtījumu izplatīšanā, kā arī likuma CAN-SPAM pārkāpšanā (šis likums aizliedz elektronisko vēstuļu sūtītāju datu viltošanu).

Spriedumā teikts, ka Ralskis tiek sodīts ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un naudas sodu 250 000 ASV dolāru apmērā. Pēc iznākšanas no cietuma noziedznieks piecus gadus būs policijas uzraudzībā.

Kopā ar Ralski cietumā būs jāiet arī viņa znotam Skotam Bredlijam un vēl diviem līdzzinātājiem (viņi saņēmuši 32 līdz 51 mēneša cietumsodu). Vēl pieciem bandas locekļiem spriedumu pasludinās vēlāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu