«Microsoft»: klienti ar saviem datoriem spēlē «krievu ruleti»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Eiropu, Tuvajiem Austrumiem un Āfriku atbildīgais korporācijas Microsoft galvenais padomnieks drošības jautājumos Rodžers Helbīrs stāsta, ka korporācijas tehniskās palīdzības dienests Jaungadā tikai ar grūtībām spējis tikt galā ar saviem pienākumiem. Daudz rūpju sagādājis jauns tārpa Conflicker variants; šis tārps kopš 2008. gada oktobra izmanto Windows RPC (attāla procedūras izsaukuma) servera ievainojamību. Lai gan jau oktobra beigās Microsoft izlaida ārkārtas labojumu (MS08-067) ievainojamībai, tomēr liekas, ka daudzi korporatīvie klienti to nav instalējuši.

Helbīrs saka: «Diemžēl ļoti daudzi klienti joprojām spēlē «krievu ruleti» ar saviem tīkliem.» Taisnība, ka šis tārps nav plaši izplatīts, taču tas daudzviet ir nodarījis nopietnu kaitējumu, bloķējot kontus un nozogot administratora paroli. Helbīrs stāsta, ka «inženieri bija ne pa jokam nikni, jo viņi nevarēja atpūsties, bet bija spiesti strādāt tikai tādēļ, ka daži klienti nebija uzskatījuši par vajadzīgu instalēt atjauninājumu».

Helbīrs vēl norāda, ka inficētas arī dažas Windows NT sistēmas, taču NT 4 atbalsts pārtraukts 2004. gadā, tādēļ šai sistēmai attiecīga labojuma nav. Viņš iesaka izolēt datorus ar NT sistēmām, bet to lietotājiem — ātrāk pāriet uz citu operētājsistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu