Hakeris pelnījis uz melomānu rēķina

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

FIB izmeklē 19 gadu vecā Tenesijas štata iedzīvotāja Džoša Hollija «uzņēmējdarbību»: šis puisis uzlauzis pazīstamu mūziķu e-pasta kontus un «MySpace» profilus, bet pēc tam viņu talanta cienītājiem sūtījis surogātpastu — mobilo tālruņu zvana melodiju reklāmu. No 2007. gada novembra līdz 2008. gada jūlijam Hollijs saņēmis apmēram 110 000 ASV dolāru kā komisijas maksu par pārdotajām zvana melodijām.

Jaunietis atzinies, ka nelikumīgo reklamēšanu piekopis kopš 2005. gada un internetā darbojies ar segvārdu Trainreq. Pusi peļņas viņš atdevis savam «biznesa konsultantam» no Izraēlas, kādam elul21. ASV varas iestādes pievērsa uzmanību Hollija darbībai, kad viņš uzlauza jauniņās aktrises Mailijas Sairusas «Gmail» kontu un tīmekļa vietni, bet pēc tam meitenes pikantās fotogrāfijas izlika apskatei internetā.

FIB aģenti jaunā «biznesmeņa» mājas datorā atrada pierādījumus, ka aizdomās turētajam bijuši pieejami apmēram divdesmit «MySpace» sociālā tīkla lietotāju profili. Vairākums no tiem ir pazīstami dziedātāji vai mūziķu grupas, piemēram, Rianna, Kriss Brauns, «Linkin Park» un «Fall Out Boy».

Hollijs teic, ka viņu pievilinājusi kolosālā datu plūsma šo slavenību kontos. Lai iegūtu kontu paroles, viņš iepazinies ar vienu no tīmekļa servisa administratoriem. Kad Hollija nelikumīgā darbība atklājās, viņš uzreiz atzinās un bija gatavs palīdzēt izmeklētājiem. Viņš arī paziņoja «MySpace» vadībai savu īsto «Gmail» adresi un norādīja dažas sociālā tīkla vietnes ievainojamības. Par to viņš vēlējās, lai no jauna aktivizē viņa «MySpace» kontu, kas sakarā ar aizdomām uz laiku bija bloķēts.

Viņa darbības izmeklēšana vēl nav pabeigta, un arī apsūdzība pagaidām nav izvirzīta. Savā tīmekļa vietnē, kura vēl darbojas, Trainreq pašlaik aptaujā apmeklētājus, kādu sodu viņš būtu pelnījis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu