No viltotas CNN vietnes izplata kaitīgu programmatūru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompānijas «RSA» speciālisti internetā atraduši viltotu ziņu telekanāla CNN vietni, no kuras lielos daudzumos tiek izplatīta kaitīga programmatūra. Noziedznieki, kas izveidojuši viltoto CNN vietni, aktīvi ekspluatē Gazas sektora militārā konflikta tēmu. Tur lietotājiem piedāvā fotogrāfijas un filmas par šiem notikumiem, kuras satur dažādu kaitīgo programmatūru.

Kad lietotājs mēģina aplūkot tādu foto vai noskatīties filmu, parādās paziņojums, ka datora operētājsistēmā nav šim nolūkam vajadzīgā kodeka, un piedāvājums to lejupielādēt, taču kodeka vietā no minētās vietnes lietotāja datorā nonāk kaitīgā programmatūra.

«RSA» viceprezidents Sems Kerijs stāsta, ka viena no interesantākajām kaitīgajām programmām ir Trojas zirgs, kurš mēģina «noklausīties» lietotāja pārlūkprogrammas veidotus aizsargātos SSL savienojumus, lai pārtvertu lietotāja finanšu rekvizītus.

Kerijs norāda, ka viltotā vietne tiek reklamēta surogātpasta sūtījumos. Pēc ekspertu teiktā, «viltus CNN» vietnes reklāmas apjomi ir milzīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu