Izrādās, ka mākslīgie krūšu implanti var izglābt dzīvību

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Journal of Forensic Sciences

Pētījumā rakstīts, ka krūšu implanti, ko bieži popularizē slavenības, tiecoties pēc lielāka krūšu apkārtmēra, var palīdzēt ievērojami samazināt izšautas lodes ātrumu, apšaudes gadījumā pasargājot mākslīgo krūšu īpašnieci no dzīvībai bīstamiem ievainojumiem.

Izrādās, ka lode, kas trāpījusi krūšu implantos, līdz pat 20 reizēm samazina savu trieciena spēku, potenciāli pasargājot cilvēka dzīvībai svarīgos orgānus.

Pēdējos gados, kad krūšu implanti ir kļuvuši par modes trendu, vairākas sievietes ir atzinušas, ka tieši ķirurģiska iejaukšanās skaistuma vārdā ir izglābuši viņu dzīvības.

Kanādiete Eilēna Liknesa žurnālistiem apgalvoja, ka viņas bijušā drauga raidīta lode nenogalinājusi viņu tikai pateicoties krūšu implantiem.

Lai sniegtu šādiem apgalvojumiem pamatojumu, zinātnieki ķērās pie darba un eksperimentā pārbaudīja, vai krūšu implants tiešām spēj ievērojami samazināt izšautas lodes ātrumu.

Pēc tam, kad krūšu implantos no 2, 5 metrus liela attāluma tika raidīta lode, atklājās, ka implantu blīvums ietekmēja lodes formu, padarot to plakanāku un ievērojami samazinot tās ātrumu.

“Mākslīgās krūtis ir kā nelieli drošības spilveni,” klāstīja pētījuma vadītājs Kristofers Panučī (Christopher Pannucci) un piebilda, ka implanti var pasargāt sievieti ne tikai no lodes, bet arī naža dūrieniem.

Tomēr ne visi pētnieki ir tik pozitīvi attiecībā pret krūšu implantiem. Kādas Austrālijas universitātes pētnieks Anands Deva (Anand Deva), kurš bija saskārusies ar sievieti, kuras mākslīgās krūtis bija izpostījusi lode, stāstīja: “Tā, protams, ir interesanta ideja, bet nebūtu gudri uzskatīt krūšu implantus par brīnumainu bruņuvesti.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu