Noskaidrots, kā kaķu un suņu rijība ietekmē Zemes klimatu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kalifornijas universitātes zinātnieks Gregorijs Okins izskaitļojis, ka visi ASV mītošie suņi un kaķi kopā apēd tikpat daudz pārtikas, cik piektā daļa pasaules iedzīvotāju.

PLOS One

ASV vien dzīvo aptuveni 163 miljoni kaķu un suņu, un lielākā daļa barības, ko tie ēd, sastāv no dzīvnieku valsts produktiem.

Lai saražotu kaķu un suņu barību, tiek patērēts vairāk enerģijas un izmantots vairāk zemes, nekā dažādu kultūraugu audzēšanas vajadzībām. Rezultātā tiek ievērojami kaitēts videi – veidojas augsnes erozija un tiek piesārņoti ūdeņi.

Pētījumā minēts, ka ASV mītošo suņu un kaķu barības ražošanai nepieciešami 19 procenti no enerģijas, kas izmantota cilvēku barības ražošanā. Savukārt mājdzīvnieku izdalītie atkritumi pielīdzināmi atkritumu daudzumam, ko saražo vairāk nekā 6,5 miljoni cilvēku. Turklāt dzīvnieku izkārnījumi veicina metāna un slāpekļa oksīda rašanos atmosfērā, kas ievērojami palielina Zemes globālo sasilšanu.

Pēc Okina domām, lai risinātu šo problēmu, suņu un kaķu ēdienkartē jācenšas izmantot pēc iespējas mazāks gaļas daudzums vai mājdzīvnieki jābaro ar pašu cilvēku maltīšu pārpalikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu