Būtiski pieaudzis «Lattelecom» platjoslas interneta lietotāju skaits

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pretēji tirgū valdošajai tendencei, būtiski pieaudzis «Lattelecom» platjoslas interneta lietotāju skaits, bet optiskā interneta pieslēgumu skaits jau novembrī pārsniedzis gada plānu, informē uzņēmums.

Kopējais «Lattelecom» interneta lietotāju skaits, salīdzinot ar gada sākumu ir audzis par 6%.

Oktobrī «Lattelecom» platjoslas interneta lietotāju skaits pieaudzis par vairāk nekā 4500 jauniem lietotājiem, sasniedzot šogad lielāko jaunu klientu pieaugumu viena mēneša laikā. Tādejādi «Lattelecom» pastāvīgā interneta lietotāju skaits šī gada desmit mēnešos sasniedzis jau 192 tūkstošus, liecina uzņēmuma apkopotā statistika.

««Lattelecom platjoslas interneta pieslēgumu skaits turpina pieaugt, neskatoties uz mainīgo ekonomisko situāciju valstī. Tas liecina, ka internets Latvijā ir kļuvis par pirmās nepieciešamības lietu, kas paaugstina efektivitāti un sniedz virkni ieguvumu ne tikai uzņēmumiem, bet arī mājsaimniecībām. Infrastruktūras uzlabošanas rezultātā, līdz šī gada nogalei, gan privātā, gan biznesa segmenta lietotājiem, tiek palielināts interneta ātrums gandrīz divas reizes, saglabājot līdzšinējo maksājuma apjomu. Uzlabojot sava pakalpojuma kvalitāti, vēlamies nodrošināt saviem klientiem vēl ērtāku un patīkamāku interneta lietošanu,» norāda «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Trešdien izplatītajā Eiropas Komisijas ziņojumā ( «Broadband access in the EU: situation at 1 July 2009» ) norādīts, ka optiskās šķiedras līniju īpatsvars platjoslas līniju kopskaitā Latvijā ir lielāks nekā citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, kas lielā mērā tā ir pateicoties tieši «Lattelecom» patlaban veiktajai vērienīgajai optiskā tīkla infrastruktūras izbūvei.

«Lattelecom» optiskā tīkla pieslēgumu skaits Rīgā jau novembrī pārsniedzis šī gada plānu - mēneša sākumā šo pakalpojumu lietoja jau vairāk nekā 5000 klientu.

«Tas ir fantastisks rādītājs un biznesa panākums, kas liecina, ka «Lattelecom» stratēģiskais lēmums investēt līdzekļus optiskā tīkla infrastruktūras izbūvē, ir bijis pareizs Optikas pieslēgumu skaits Latvijā strauji kāpj, un tieši «Lattelecom» optika ir galvenais virzītājspēks. Uzskatām, ka tieši optikas pieslēgumi ļaus mums sasniegt Igaunijas un Lietuvas internetizācijas līmeni, jau 2010. gadā,» norāda Gabriloviča.

Latvijas vadošais elektronisko pakalpojumu sniedzējs «Lattelecom» šobrīd Rīgā, Jelgavā un Daugavpilī izbūvē optiskās infrastruktūras tīklu jeb «Nākotnes tīkls», kas nodrošina Latvijas iedzīvotājus ar Eiropā ātrāko internetu.

Optiskā interneta lietotāji šobrīd var abonēt 20 Mbit/s, 50 Mbit/s, 100 Mbit/s un 200 Mbit/s ātru interneta pieslēgumu, kas klientam ļauj izvēlēties savām un ģimenes vajadzībām un interneta lietošanas paradumiem piemērotāko pieslēguma veidu.

Novembra sākumā «Lattelecom» optiskajā tīklā palielināja interneta ātrumu līdz pat 500 Mbit/s, kas ir lielākais interneta ātrums, kāds līdz šim jebkad privātpersonām piedāvāts Latvijā un Eiropā. Šo interneta jaudu iespējams abonēt VIP komplektā kopā ar citiem «Lattelecom» pakalpojumiem – interaktīvo televīziju (pieslēgums 4 televizoriem), dinamiskajām IP adresēm diviem datoriem, mājas Wi-FI komplektu, 5 individualizētām bezmaksas e-pasta adresēm un mājas telefonu arī īpašo zelta numuru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu