70 kilometru rādiusā ap Rīgu atslēgta analogās TV apraide

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Naktī no trešdienas uz ceturtdienu Rīgā un 70 kilometru rādiusā ap Rīgu ir atslēgta analogās televīzijas apraide.

Analogajā apraidē Rīgas reģionā no ceturtdienas, 1. aprīļa, vairs neraidīs Latvijas Televīzijas 1. kanāls un telekompānija LNT. Savukārt pēc diviem mēnešiem, 1. jūnijā, tās līdz ar LTV7 uz ciparu apraidi pāries arī visā Latvijā un turpmāk bez maksas būs skatāmas tikai «Lattelecom» «Virszemes TV».

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs atgādina, ka absolūtā vairākumā gadījumu analogās televīzijas skatītāju esošā uztverošā infrastruktūra ir atbilstoša ciparu TV uztveršanai un ir nepieciešams tikai dekoders vai televizors ar jau iebūvētu MPEG-4 uztvērēju. Tas ir tāpēc, ka iedzīvotāji jau analogās TV vajadzībām iegādājās decimetru antenas, kuras pārsvarā gadījumu uztver signālu visā decimetru viļņu diapozonā. Ja antena ir labā stāvoklī, tā var uztvert arī ciparu TV. Līdzšinējā praktiskā pieredze liecina, ka 99% cilvēku, kas iegādājas dekoderus, der līdzšinējās antenas.

Jārēķinās, ka zemes ciparu TV, tāpat kā analogā, signāla uztveršanu, var traucēt arī dabiski un/vai mākslīgi šķēršļi, ja tie aizsedz uztverošo antenu, atrodoties starp to un raidošo staciju, taču risinājumu antenas pareizai novietošanai var atrast vienmēr un tai nevajadzētu būt problēmai, lai skatītos TV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu