Dzīvokļu zagļi var izmantot sociālos tīklos pieejamo informāciju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iedzīvotājiem jābūt piesardzīgiem, publiskojot sociālajos tīklos personīgu informāciju par saviem brīvdienu vai ceļojuma plāniem. Pat šāda nevainīga ziņa var piesaistīt noziedznieku uzmanību un būt iemesls nevēlamu viesu apciemojumam prombūtnes laikā, sagādājot nepatīkamu pārsteigumu, atgriežoties no brīvdienām, norāda apdrošināšanas kompānija «If».

Visai ierasta lieta ir tādos sociālajos tīklos kā «Facebook», «draugiem.lv», MSN un citos aprakstīt savas dienas aktualitātes un pārdomas. Tādējādi tiek informēti ne tikai draugi un paziņas — nereti profila informācija redzama arī svešiniekiem. Informējot draugus, vienlaikus sanāk informēt arī zagļus.

«Pieteikumi par zādzību gadījumiem parasti sākas ar frāzi «atgriezos mājās un konstatēju, ka ir notikusi ielaušanās…», kas liecina, ka 99% zādzību notiek mājokļa iemītnieku prombūtnes laikā. Zagļi laikus gatavojas, ilgstoši novērojot noskatīto īpašumu, lai izsekotu tā iemītnieku dienas gaitām, brīvdienu un atvaļinājumu plāniem, kā arī meklējot šāda veida informāciju par mājokļa iemītniekiem internetā. Šādas zādzības arī apjoma ziņā ir daudzreiz iespaidīgākas, jo zaglim ir bijis pietiekami daudz laika, lai atrastu un paņemtu pašas vērtīgākās lietas,» atzīst «If» Apdrošināšanas atlīdzību centra vadītāja Iluta Šķipsna.

Apdrošināšanas kompānija «If» iesaka ikvienam pirms došanās tuvākā vai tālākā ceļojumā parūpēties par mājokļa drošību pret zagļiem. Piemēram, vienojieties ar kaimiņiem vai draugiem, lai viņi iztukšotu pastkastīti, palūdziet nopļaut mauriņu vai aplaistīt augus uz balkona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu