Godalgota latviešu izcelsmes amerikāņu zinātniece uzrunās Latvijas studentus

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Otrdien ASV Prezidenta tehnoloģiju un inovācijas nacionālās medaļas saņēmēja, Bufalo Universitātes ķīmijas un bioloģijas inženierzinātņu profesore Dr.Estere Sana Takeuči videokonferences tiešraidē uzrunās Rīgas Stradiņa Universitātes kardioloģijas studentus.

Pasākumā plāno piedalīties un teikt īsu uzrunu arī Latvijas izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere, portālam «Apollo» pavēstīja ASV vēsniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā.

Latviešu izcelsmes amerikāniete Dr.Takeuči prestižo apbalvojumu pagājušajā mēnesī saņēma no ASV prezidenta Baraka Obamas par baterijas tehnoloģijas, kas tiek izmantota dažādos medicīnas implantos, izgudrošanu. Viņa ir trešā sieviete 25 gadu laikā, kas saņēmusi šo augsto apbalvojumu tehnoloģiju un inovāciju jomā. Saskaņā ar laikrakstā USA Today publicēto, viņai pieder vairāk patentu nekā jebkurai citai šobrīd dzīvojošai sievietei pasaulē.

Diskusija ir daļa no ASV vēstniecības centieniem publiskās diplomātijas jomā, kuru mērķis ir veicināt abpusējo sapratni starp cilvēkiem ASV un Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu