Kas notiek ar interneta profiliem, kad cilvēks nomirst?

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Sipa»

«makeuseof.com»

«Gmail»

Ja cilvēkam ir konts «Gmail» un viņš nomirst, pieeja e-pastam tiek izsniegta tuvākajam radiniekam. Lai to izdarītu, jāsazinās ar «Gmail» administrāciju. Tiklīdz radinieks būs aizsūtījis administrācijai visu nepieciešamo informāciju, viņam būs iespēja tikt pie mirušā radinieka e-pasta konta.

Secinājums: ja jums «Gmail» kontā ir privāta informācija un nevēlaties, lai kāds to izlasa, nelietojiet «Gmail».

«Hotmail»

Ja «Hotmail» konts ilgāku laiku netiek lietots, e-pasta konts ar visu tajā esošo informāciju tiek automātiski izdzēsts, tam vairs nebūs iespējams piekļūt. Taču, ja cilvēks aiziet aizsaulē, iespēja piekļūt konam ir tuvākajiem radiniekiem, vispirms sazinoties ar «Hotmail» administrāciju.

«Yahoo»

Atšķirībā no iepriekšējiem diviem «Yahoo» šajā ziņā ir daudz stingrāka politika — tas nozīmē, ka nevienam nav iespējams piekļūt tā lietotāja kontam, kurš pametis šo pasauli. Tas nozīmē: ja nevēlies, lai kāds piekļūst tavai informācijai e-pastā, jāizvēlas «Yahoo», jo tā administrācija nevienam neizsniegs atļauju piekļūt tavam kontam.

«Facebook»

Arī «Facebook» administrācija nevienam neizsniegs piekļuvi lietotāja kontam, bet pēc tuvinieku vēlēšanās kontu pārveidos par piemiņas profilu. Sensitīva informācija no šā profila tiks izdzēsta, un to varēs apmeklēt tuvākie draugi un radi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu