Sarkozī atkal kļuvis par apsmieklu internetā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī kārtējo reizi kļuvis par apsmiekla objektu internetā. Ievadot interneta meklētājā vārdus «trou du cul» (franču val. - muļķis, pakaļa), kā viens no pirmajiem meklēšanas rezultātiem tiek piedāvāts Sarkozī profils populārajā sociālajā tīmeklī «Facebook».

«Jokā» vainojamas daudzu interneta meistaru un parasto interneta lietotāju aktivitātes. Pirmie izmantojuši frāzi «trou du cul», lai tā interneta lietotājus novestu pie Sarkozī profila «Facebook», otrie «Google» meklētājā ievadījuši minētos vārdus un no visiem atlasītajiem rezultātiem izvēlējušies vajadzīgo.

Savukārt meklētājsistēma, kas analizē pieprasījumu skaitu un meklēšanas rezultātus, automātiski Francijas prezidenta profilu pacēlusi pirmajās vietās.

«Google» pārstāvji, komentējot notikušo, atzinuši, ka ar šādu praksi, kas saucas «Google bombing», jokdari internetā var izstrādāt visneiedomājamākās lietas.

www.sarkozy.fr

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu