Būtiski palielinājies pieprasījums pēc «Lattelecom» dekoderiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc analogās televīzijas atslēgšanas Rīgā un Rīgas reģionā, ir būtiski palielinājies pieprasījums pēc dekoderiem, liecina uzņēmuma «Lattelecom» apkopotā informācija.

Jau šobrīd uzņēmums un tā partneri pārdevuši jau vairāk nekā 120 000 dekoderu. «Lattelecom» prognozē, ka kopā ar citu uzņēmumu tirgotajiem dekoderiem un jaunāko modeļu televizoriem, kuros dekoders jau iebūvēts, kopējais «Virszemes TV» skatītāju skaits šobrīd varētu būt jau ap 150 000 līdz 160 000.

Piemēram, Lieldienu brīvdienās pie «Lattelecom» veikaliem bija izveidojušās rindas, bet 1. aprīlī uz klientu servisa tālruni zvanu skaits pieaudzis par 70%, sasniedzot 1700 zvanus.

«Lattelecom» dati liecina, ka iedzīvotāji plaši izmanto arī iespēju abonēt maksas kanālus, kas analogajā apraidē ar istabas vai jumta antenu nebija iespējams. Īpaši liels pieprasījums vērojams pēc «Lattelecom» ieviestās priekšapmaksas televīzijas, kuras apmaksas princips ir līdzīgs mobilo telefonu priekšapmaksas kartēm. Tikai mēnesi pēc šī tirgū unikālā pakalpojuma ieviešanas priekšapmaksas televīziju izvēlējušies jau vairāk nekā 6000 mājsaimniecību. Kopumā no visiem «Virszemes TV» skatītājiem papildus maksas kanālus skatās 43 000 mājsaimniecību.

«Mēs redzam, ka šajos ekonomiskajos apstākļos cilvēki nelabprāt iesaistās ilgtermiņa līgumattiecībās, bet tajā pašā laikā vēlas skatīties arī maksas televīzijas kanālus. Iespēja par maksas televīziju norēķināties tāpat kā par mobilo telefonu priekšapmaksas kartēm, kļūst arvien populārāka,» norāda «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Latvijas valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) informē, ka LNT un LTV1 analogā signāla atslēgšana Rīgas apraides reģionā noritējusi veiksmīgi. Bijuši atsevišķi gadījumi, kad cilvēki par analogā signāla pārtraukšanu ziņojuši arī ārpus Rīgas apraides reģiona drošās uztveramības zonas (apmēram 70-90 kilometru radiusā ap Rīgu) . LVRTC tehniskais direktors Māris Rutks skaidro, ka šie cilvēki, visticamāk, līdz šim analogo signālu uztvēruši no Rīgas torņa. Lai turpinātu skatīties analogo līdz 1.jūnijam, kad signāls tiks izslēgts visā valstī, LVRTC rekomendē pagriezt antenu uz tuvākā reģionālā torņa pusi.

«Lattelecom» atgādina, ka līdz pilnīgai analogās apraides izslēgšanai visā Latvijā 1.jūnijā palikuši nepilni divi mēneši, un aicina neatlikt dekodera iegādi uz pēdējo brīdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu