Uz Marsa atrasta Austrālijas «precīza kopija»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Marsa virskārta, iespējams, satur kādu organismu daļiņas, kas liecina par to, ka uz planētas kādreiz bijusi dzīvība, vēstī ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Pie šāda secinājuma nonākuši SETI projekta zinātnieki no ASV. Zinātnieki pētījumā izmantojuši Marsa akmeņu infrasarkanās analīzes, kuras īstenojis NASA kosmosa kuģis «Mars Reconnaissance Orbiter».

Pētnieki atradumu no Marsa salīdzinājuši ar kalnu paraugiem, kas iepriekš tikuši atrasti Austrālijā.

Minerāli, kas atrasti Austrālijā ir vieni no pirmajiem pierādījumiem tam, ka uz Zemes ir dzīvība. Zinātnieki secinājuši, ka pēc sastāva uz Marsa atrastie akmeņi ir Austrālijā atrasto paraugu «precīza kopija».

Zinātnieki secinājuši, ka pēc sastāva uz Marsa atrastie akmeņi ir Austrālijā atrasto paraugu «precīza kopija». Tiek pieļauts, ka tie paši «hidrotermālie» procesi, kuri saglabājuši šos dzīvības eksistences paraugus uz Zemes, varētu notikt arī uz Marsa. 2008. gadā zinātnieki uz Marsa atklāja karbonāta krājumus. Tā ir viela, kurā pārvēršas daudzi dzīvie organismi pēc nāves.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu