Jauna problēma «Facebook» lietotājiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Sociālā tīkla «Facebook» lietotāji saskārušies ar jaunu problēmu. Starptautisko drošības risinājumu izstrādātājai – kompānijai «ESET» paziņots, ka «Facebook» lietotāji saņem sekojošu ziņojumu: «Hei!Es tikko pats uztaisīju karikatūru. Es tev to parādīšu, taču tev pašam arī jāizveido tāda» («Hey i just made myself a cartoon omg lol ill show you but you gotta do urs too»).

Kaut arī izmeklēšana «Facebook» tīklā vēl nav pabeigta, jau tagad ir skaidrs, ka tā lietotāji ir saskārušies ar spama izsūtīšanas gadījumu. Ziņojumam pievienota saite uz web-lapu, kur it kā var ielādēt fotogrāfijas un pārveidot tās par karikatūru. Zināms, ka šis ziņojums tiek pārsūtīts automātiski, ja lietotājs, intereses vadīts, to atver. Ir skaidrs, ka šī izsūtīšana ir spams.«Facebook» solījis noskaidrot situācijas detaļas.

Tikmēr interneta tīmekļa lietotājiem derētu atcerēties, ka labākais veids, kā izvairīties no iespējamajām nepatikšanām sociālajos tīklos – būt uzmanīgiem un censties ievērot dažus vienkāršus padomus drošai «Facebook» lietošanai.

Labākais veids kā izvairīties no datu noplūdes no sava «Facebook» profila, ir savlaicīgi uzzināt par jaunākajiem draudiem šajā sociālajā tīklā.

http://www.facebook.com/esetlv

Dažkārt «Facebook» izmaina konfidencialitātes uzstādījumus, tādēļ vienmēr pārbaudiet -akceptējat tos vai nē. Ja uzskatāt, ka kāda persona no jūsu saraksta nav pietiekoši uzticama, izdzēsiet to no saraksta.

Izvairieties no pārsūtīto saišu izmantošanas.

Pievienojiet draugu lokam tikai tos, kurus pazīstat: izvairieties no nepazīstamu personu pievienošanas un neļaujiet viņiem redzēt jūsu pilnu profilu. Jums vienmēr jāzina, kādu informāciju un kam jūs izpaužat.

Dati tiek izvietoti vienu reizi un uz visiem laikiem: nedomājiet, ka, izdzēšot fotogrāfijas vai profilu, jūs tos izdzēšat uz visiem laikiem, jo šī informācija var būt jau saglabāta uz kādas personas datora! Vienmēr domājiet divreiz pirms tīklā izvietojat kādu informāciju!Esiet modri, instalējot pielikumus: daudzi trešo personu atsūtītie pielikumi, var būt kiber-noziedznieku darbības rezultāts un kļūt par iemeslu nevēlama spama izsūtīšanai no jūsu profila.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu