LNT arī turpmāk būs pieejams bez maksas visā Latvijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Trešdien «Lattelecom» vienojies ar telekompāniju LNT par tās iekļaušanu virszemes TV bezmaksas pakā, un tas nozīmē, ka arī turpmāk LNT visā Latvijā būs skatāms bez maksas, portālam «Apollo» pavēstīja «Lattelecom» pārstāve Līga Bite.

«Mums ir liels prieks, ka LNT ir izšķīries par šādu soli un šajā ekonomiski saspringtajā laikā arī turpmāk saviem skatītājiem visā Latvijā nodrošinās iespēju bez maksas skatīties iemīļotos raidījumus,» gandarījumu pauž «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Saskaņā ar vienošanos, LNT pilnībā uz ciparu apraidi Rīgas reģionā, visticamāk, pāries jau sākot ar 1.martu, bet visā Latvijā – jau vasaras sākumā.

Tā kā oficiālo lēmumu par analogā signāla atslēgšanas termiņu un konkrētu kanālu pāreju tikai uz ciparu apraidi pieņem Nacionālā radio un televīzijas padome, precīzi termiņi tiks paziņoti pēc 15.decembra.

«Ņemot vērā, ka Latvijā ir uzsākta pāreja no analogās uz ciparu TV apraidi, arī LNT bija jāpieņem šis lēmums par tālāko biznesa modeli un, cienot savu skatītāju, mēs izvēlējāmies palikt par bezmaksas kanālu,» norāda LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis.

Jau ziņots, ka «Lattelecom», kas Latvijā realizē pāreju no analogās uz ciparu TV apraidi, jau iepriekš noslēdza līgumu arī ar LTV7, kas pilnībā uz ciparu apraidi pāries jau 1.martā.

Tas nozīmē, ka tās mājsaimniecības, kas šobrīd skatās analogo TV, būs jāaprīko ar ciparu televīzijas uztvērējiem, lai arī turpmāk skatītos bezmaksas kanālus. «Lattelecom» aicina neatlikt dekoderu iegādi uz pēdējo brīdi, jo analogā apraide, visticamāk, tiks atslēgta ātrāk, nekā iepriekš plānots – par konkrētiem termiņiem visas iesaistītās puses vēl diskutē, bet šobrīd kā reālākais variants tiek minēta analogās apraides atslēgšana Rīgā 1.martā un visā Latvijā – nākamās vasaras sākumā.

Šobrīd līdzšinējie ētera kanāli (LTV1, LTV7, LNT, TV3) tiek paralēli raidīti gan analogajā, gan ciparu formātā (izņēmums ir TV5, kas apraidi analogajā formātā pārtraucis un šobrīd skatāms tikai ciparu formātā) un līdz pat 1.martam par to apraidi ciparu formātā Lattelecom no televīzijas kanāliem samaksu neprasīs.

«Mēs esam nākuši pretī raidorganizācijām, pārejas periodā piedāvājot atlaides par ciparu apraidi. Šīs cenas ir vienādas visām raidorganizācijām un ļauj tām reāli ietaupīt, tādēļ es mudinātu arī TV3 beidzot pieņemt lēmumu un neliegt iedzīvotājiem skatīties savu kanālu bez maksas,» mudina Gabriloviča.

Virszemes TV dekoderus un antenas iespējams iegādāties visos «Lattelecom» klientu apkalpošanas centros- veikalos, pasūtīt internetā vai pa klientu apkalpošanas tālruni 177, kā arī «Elkor» un «RD Electronics» sadzīves elektronikas veikalos.

Patlaban virszemes TV ir uztverama 70 kilometru rādiusā ap Rīgu, iekļaujot arī Jelgavu, Tukumu, Bausku, Saulkrastus un Dobeli, taču jau pēc dažām nedēļām, proti, nākamā gada sākumā ciparu signāls būs pieejams visā valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu