LVRTC saknes sertifikāts — «Microsoft» uzticamo sertifikātu sarakstā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) ir noslēdzis līgumu par saknes sertifikāta izplatīšanu kopā ar citiem «Microsoft» programmatūras atjauninājumiem, iekļaujot to «Microsoft» uzticamo saknes sertifikātu sarakstā, tādējādi būtiski uzlabojot pakalpojumu lietotāju ērtību un paša e-paraksta lietošanu, portālam «Apollo» pavēstīja LVRTC sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne.

Turpmāk, lietojot «Microsoft» izstrādāto «Windows» un «Internet Explorer» programmu, klientiem nevajadzēs uz datora atsevišķi instalēt LVRTC saknes sertifikātu. Saknes sertifikāts uz «Microsoft» produktiem tiks lejupielādēts un uzstādīts automātiski pie nākamajiem «Microsoft» produktu jauninājumiem.

«Internet Explorer» lietotājam, ieejot mājas lapā, kas aizsargāta ar LVRTC izdotu sertifikātu, turpmāk vairs neparādīsies paziņojums, ka mājas lapa nav droša.

Šobrīd LVRTC turpina darbu, lai arī interneta pārlūkprogrammas «Mozilla Firefox» uzticamo saknes sertifikātu sarakstā būtu iekļauts LVRTC saknes sertifikāts. Tas «Mozilla» lietotājiem dotu tādas pašas priekšrocības kā «Internet Explorer» lietotājiem.

Saknes sertifikāts ir galvenais sertifikāts, kurš identificē pakalpojuma sniedzēju (šajā gadījumā LVRTC) un ir papildu apliecinājums tam, ka sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs ir uzticams un atbilst augstākajiem drošības kritērijiem.

Lai veicinātu e-paraksta kartes popularitāti un būtiski paplašinātu tās pieejamību, LVRTC ir panācis, lai šo karti varētu sekmīgi lietot arī «Macintosh» datoru īpašnieki (platforma MacOS X 10.5.8, izmantojot EUSO izstrādāto «SignAnywhere Free»).

www.e-me.lv

Par uzticamu sertifikācijas pakalpojumu sniedzēju LVRTC kļuva šā gada 1.jūnijā, pārņemot visas sertifikācijas pakalpojumu saistības no VAS Latvijas Pasts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu