DVI pārbauda «Google» pakalpojuma «StreetView» ieviešanu Latvijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Datu valsts inspekcija (DVI) ir sākusi pārbaudi par kompānijas «Google Inc.» pakalpojuma «StreetView» ieviešanas atbilstību fizisko personu datu aizsardzības prasībām, portālam «Apollo» pavēstīja Tieslietu ministrijas paŗstāve Laura Pakalne.

23.augustā kompānija «Google Inc». informēja DVI par pakalpojuma «StreetView» ieviešanu Latvijā, kura ietvaros šīs nedēļas laikā plānots uzsākt panorāmas foto uzņēmumu veikšanu Rīgā, Rīgas reģionā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Ogrē, Valmierā, Cēsīs, Jūrmalā, Tukumā, Jēkabpilī, Bauskā, Talsos, Ventspilī, Liepājā, Madonā, Aizkrauklē, Rēzeknē, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Preiļos, Limbažos, Saldū, Rēzeknē, Kuldīgā, Krāslavā, Valkā, Ludzā, Balvos, Gulbenē, Alūksnē, Ventspilī un Ludzā.

Ņemot vērā DVI rīcībā esošo informāciju par kompānijas «Google Inc.» ieviesto pakalpojumu «StreetView» citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, šī pakalpojuma ietvaros tiek savāktas un saglabātas ne tikai fotogrāfijas no dažādu pilsētu ielām, bet tiek vākti arī citi dati (piemēram, dati, kas tiek pārsūtīti, izmantojot atvērto bezvadu tīklu - open WiFi networks).

DVI norāda, ka kompānija «Google» pakalpojumu «StreetView» Latvijā varēs uzsākt ieviest tikai tad, ja tiks nodrošināta personas datu aizsardzības prasību ieviešana saskaņā ar personas datu aizsardzības Direktīvu 95/46/EK un Fizisko personu datu aizsardzības likumu. Piemēram, datu subjektu informēšana, proti, pirms foto uzņēmumu veikšanas nepieciešams informēt sabiedrību plašsaziņas līdzekļos par to, kur un kad tiks veikti foto uzņēmumi, kādam nolūkam tas tiks darīts, kas tiks vākts un citu informāciju par datu apstrādes nosacījumiem.

Arī vairākas citas Eiropas Savienības datu aizsardzības institūcijas veic pārbaudes par minētā pakalpojuma atbilstību fizisko personu datu aizsardzības prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu