Datorspēle «Uzcel Gaismas pili!» iekļūst Japan Prize 2009 finālā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNB Atbalsta biedrība

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrības radītā datorspēle bērniem «Uzcel Gaismas pili!» iekļuvusi starptautiskā izglītojošo mediju konkursa Japan Prize 2009 finālā, portālu «Apollo» informēja biedrībā.

Šī datorspēle ir līdz šim lielākā Latvijā izveidotā izglītojošā datorspēle bērniem. Spēle pieejama latviešu, krievu un angļu valodā, kas dod iespēju iepazīt latviešu kultūru arī citu tautību bērniem.

Biedrība norāda, ka Latvijā radītās datorspēles iekļūšana šāda mēroga starptautiska konkursa finālā ir liels panākums un atzinība. Sākumskolas kategorijā «Uzcel Gaismas pili!» ir vienīgā no konkursam pieteiktām sešām datorspēlēm, kas iekļuvusi finālā.

Par Japan Prize 2009 galveno balvu cīnīsies arī Dānijas, Vācijas, Itālijas, Japānas, Nīderlandes, Norvēģijas, Filipīnu, Spānijas, Taivānas, Lielbritānijas, ASV un citas radītās izglītojošās datorspēles, TV programmas, filmas, mājas lapas bērnu un jauniešu auditorijai.

Konkursa uzvarētājus paziņos 28. oktobrī. Konkursa žūrijā ir pasaules vadošie audiovizuālā satura mediju producenti un programmētāji. Japan Prize jau kopš 1956. gada organizē Japānas Nacionālā sabiedrisko raidorganizāciju

«Uzcel Gaismas pili!» ir datorspēle, kurā saprotami un saistoši, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, iepazīstina bērnus ar LNB projektu – Gaismas pili un Gaismas tīklu. Datorspēles veidā bērni tiek iepazīstināti ar latviešu folkloru un dažādos laikos rakstīto latviešu autoru literatūru bērniem, LNB un citu bibliotēku lietošanas kārtību, funkcijām un piedāvātajām iespējām. Spēlē tiek popularizēts Krišjāņa Barona Dainu skapis kā latviešu kultūras mantojuma neatņemama sastāvdaļa un pamats. Spēle paredzēta pamatskolas bērniem no 6 līdz 15 gadiem, taču būs interesanta jebkura vecuma spēlētājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu