«Lattelecom» Liepājā un Rēzeknē sāk optiskā tīkla izbūvi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Elektronisko pakalpojumu uzņēmums «Lattelecom» Liepājā un Rēzeknē sācis vērienīgā optiskās infrastruktūras tīkla izbūvi, kas nodrošina Eiropā ātrāko internetu – līdz 500 Mbit/s, portālu «Apollo» informēja «Lattelecom».

Rēzekniešiem optiskais internets tiks pieslēgts jau šonedēļ, bet liepājniekiem – tuvākajā laikā.

Jaunās komunikāciju infrastruktūras izbūve vispirms tiks veikta Rēzeknes daudzdzīvokļu mājās – optiskā interneta ierīkošanas darbus Maskavas un Atbrīvošanas ielu apkaimē plānots pabeigt līdz jūlija beigām.

Optiskā tīkla izbūve norisināsies Atbrīvošanas alejā, Brīvības, Dārzu, N.Rancāna, Pulkveža Brieža, Kosmonautu, Maskavas, Metālistu, Ventspils ielu, Kooperatīva šķērsielas namos un citur Rēzeknē, kopumā tīklam pievienojot 165 daudzdzīvokļu namus.

Līdz ar iespaidīgās infrastruktūras ierīkošanu vairāk nekā 10 000 Rēzeknes mājsaimniecību būs pieejams internets ar ātrumu līdz 100 Mbit/s, 200 Mbit/s un pat 500 Mbit/s. Pilnvērtīgu optiskā interneta pieslēgumu nodrošina unikāls pieslēgums katram lietotājam, ko lieto vienīgi attiecīgais klients.

«Es ļoti augstu vērtēju «Lattelecom» centienus pēc iespējas īsākā termiņā veikt tik nozīmīgu un dārgu procedūru. Ir patīkami, ka rēzeknieši nav aizmirsti, un jau tuvākajā laikā varēs novērtēt visas ātrgaitas optisko sakaru priekšrocības. Mūsdienu pasaulē savlaicīgai informācijai ir zelta vērtība, un tāpēc vēlreiz paldies uzņēmumam, kurš sniedz iespēju saņemt informāciju ne tikai momentāni, bet arī kvalitatīvi,» saka Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs.

Arī Liepājā jaunās komunikāciju infrastruktūras izbūve vispirms tiks veikta Liepājas daudzdzīvokļu mājās - pirmā posma optiskā interneta ierīkošanas darbus Siļķu ielas apkaimē plānots pabeigt līdz jūnija beigām, otrā kārta Vaiņodes ielas rajonā turpināsies no jūlija līdz septembrim.

Optiskā tīkla izbūve norisināsies Krūmu, Mēžu, O.Kalpaka, Sakņu, Siļķu Šķēdes, Piltenes, Daugavas, Dunikas, Ed. Tīses, Klaipēdas, M.Ķempes R.Meža ielu namos un citur Liepājā, kopumā tīklam pievienojot 273 daudzdzīvokļu mājas.

«Optiskā tīkla «Lattelecom» izbūvē investējis jau 10 miljonus latu un vēl tikpat plānots ieguldīt šī gada laikā. Tās ir ilgtermiņa investīcijas, kas lietotājiem paver pilnīgi jaunu interneta lietošanas pieredzi,» skaidro «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča. Viņa norāda, ka optiskā interneta pieslēgums lietotājiem ļauj kvalitatīvi, bez laika un nervu bojāšanas izmantot ātra interneta priekšrocības - interneta video augstā kvalitātē, online spēles bez attēla un skaņas aiztures, personīgo failu apmaiņa ar draugiem un kolēģiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu