Latvijā turpinās bīstama datorvīrusa epidēmija

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas otrajā pusē antivīrusu eksperti Latvijā konstatējuši 1513 unikālas IP adreses, kas pieder ar tīkla tārpa «Net-Worm.Win32.Kido» variantiem inficētām datorsistēmām, portālu «Apollo» informēja antivīrusu kompānijā «Kaspersky Lab».

Kopējais ar šo kaitīgo programmu inficēto datorsistēmu skaits pasaulē sasniedz 1,9 miljonus, bet Latvija pēc to skaita ievērojami apsteidz daudzas lielākas Eiropas valstis, norāda «Kaspersky Lab».

«Net-Worm.Win32.Kido» daudzās variācijas apdraud datorsistēmas jau kopš pagājušā gada novembra beigām. Jaunākie kaitīgās programmas varianti, kuru skaits tuvojas trīs simtiem, ir atklāti un pievienoti antivīrusu datubāzēm pirms dažām dienām.»

«Net-Worm.Win32.Kido» izplatās datortīklos, izmantojot «Windows» operētājsistēmas ievainojamību MS08-067, kā arī ar ārējo datu nesēju starpniecību.

Ievainojamība, kas aprakstīta korporācijas «Microsoft» biļetenā MS08-067, ļauj uzbrucējam attālināti izpildīt kodu mērķa sistēmā ar īpaši sagatavota pieprasījuma palīdzību.

Operētājsistēmām «Windows 2000», «Windows XP» un «Windows Server» 2003 uzbrucējs var izmantot ievainojamību bez autentifikācijas, kas atvieglo tārpveidīga kaitīgā koda radīšanu un izplatīšanos. Lai gan labojums ievainojamībai MS08-067 ir izlaists jau pagājušajā gadā, daudziem datoriem tas vēl arvien nav uzstādīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu