Lielākoties kibernoziegumi notiekot muļķības un pārliekas uzticēšanās dēļ

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

«Chas»

«Grāmatā «Melošanas māksla» vien var atrast 1001 paroļu un pieejas kodu iegūšanas iespēju,» laikrakstam sacīja vīrietis.

Viņš tāpat piebilda, ka cilvēkam, kurš gādā par sistēmas drošību, atliek pieļaut kaut vienu kļūdu un visas sistēmas drošība ir apdraudēta.

«Chas» raksta par kādu gadījumu ASV, kad apkopējs no bankas izkrāpis vairākus miljonus dolāru, veicot vien divus telefona zvanus. Viņš noskatījies, ka naudas pārvedumi notiek ar īpašu paroļu palīdzību. Tām tika doti alfabēta burtu nosaukumi no A līdz Z.

Apkopējs piezvanījis uz zvanu centru un, uzdodoties par citas filiāles darbinieku un nosaucot viņa datus, palūdza pieņemt vairākus «svarīgus dokumentus» pa faksu. Turklāt viņš palūdza nosaukt paroli B, atsaucoties uz instrukciju. Operators viņam nosaucis paroli. Kad apkopējs sacījis, ka viņam vajadzīga nevis parole B, bet gan E (angliski šie burti skan līdzīgi - attiecīgi [bī] un [ī]).

Saņēmis divas paroles, apķērīgais apkopējs piezvanījis citam operatoram un uzdodoties par lielu klientu, lūdza veikt transakciju. Viņam lūdza nosaukt paroli Z. Apkopējs atbildējis, ka tādas paroles viņiem nav pieejamas, bet esot pieejamas vien B un E. Operators piekrita. Nosaucot šīs paroles, apkopējs palūdza ieskaitīt naudu viņa kontā. Divi telefona zvani un apkopējs kļuva par miljonāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu