RTU darbu sāks robots

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Datorvadības, automātikas un datortehnikas institūtā ceturtdien atklās jaunizveidoto RTU robotu telpu, kur darbu sāks rūpnieciskais robots «IRB1600», portālu «Apollo» informēja RTU Informācijas centrā.

Šis robots paredzēts gan studentu apmācībai, gan arī zinātnisko pētījumu veikšanai. Robots bāzes variantā paredzēts programmētai vadībai, bet tā tehniskās iespējas nenoliedz arī adaptīvu un intelektuālu vadību.

Robotu telpā ir izveidota arī jauna datorklase — izstādītas 20 datorizētas, licencētas darba vietas studentiem. Tās ir aprīkotas ar programmatūru «RobotStudio», kas uz datora monitora ļauj novērot robota darbību, un ar kompānijas «Wonderware» programmatūru «InTouch10.0», kas domāta vadības sistēmām ar programmējamiem loģiskiem kontrolleriem (PLC) vizualizācijas sistēmu projektēšanai un energosistēmu televadībai ar informācijas indikāciju.

Studiju kursus robotu tehnikā jaunajā robotu telpā apgūs trīs RTU fakultāšu — Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes, Transporta un mašīnzinību fakultātes un Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes — studenti. Zinātniskos darbus ar robota palīdzību varēs veikt arī interešu pulciņu dalībnieki, arī tie studenti, kas darbojas RTU Robotikas pulciņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu