«Lattelecom» aicina klientus ietaupīt un atteikties no papīra rēķiniem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

www.mans.lattelecom.lv

«Ar dabas resursiem ir jārīkojas saudzīgi un jāizvairās no to nelietderīgas izmantošanas. Katru mēnesi «Lattelecom» izsūta vairāk nekā 300 tūkstošus rēķinu, kam jūlijā vien tika patērētas 7 tonnas papīra, to saražošanai izmantojot 120 kokus. Pārejot no papīra rēķiniem uz elektroniskajiem rēķiniem mēs visi ne tikai saudzējam dabu, bet arī ietaupām līdzekļus,» skaidro uzņēmuma Komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Pasaules Dabas Fonda direktors Latvijā Uģis Rotbergs norāda: «Ir daudzas lietas, ko uzņēmumi var darīt, lai samazinātu ietekmi uz vidi, bez tam lielākā daļa no tām laika gaitā atmaksājas, un ieguvēji ir visa sabiedrība. Centieni pilnībā ieviest E-rēķinus ir apsveicams uzņēmuma solis – tiek taupīts ne vien papīrs, bet arī resursi, kas nepieciešami ražošanas un transportēšanas procesā. Nozīmīgi ir arī tas, ka uzņēmums šādā veidā dod iespēju arī saviem klientiem kļūt videi draudzīgākiem.»

Jau vairāk nekā 200 tūkstoši privāto klientu «Lattelecom» rēķinus saņem pašapkalpošanās vidē mans «Lattelecom», savukārt 80 tūkstoši – e-pastā. Pieaugošais lietotāju skaits apliecina, ka elektroniskajā vidē saņemt rēķinus ir daudz ērtāk, jo ik gadu vidēji par 30% pieaug to klientu skaits, kas atsakās no papīra rēķiniem.

Klientus, kuriem mājās nav pieejams internets, «Lattelecom» aicina izmantot kādu no 874 Latvijas publiskajām bibliotēkām, kur interneta lietošana ir bez maksas. Bibliotēkas darbinieki pastāstīs un parādīs, kā saņemt un samaksāt «Lattelecom» rēķinus elektroniski. Nepieciešamības gadījumā apmācīs arī datora lietošanas pamatus un parādīs, kā rēķinu izdrukāt.

Lai nebūtu jāmaksā par papīra rēķinu, sava pēdējā rēķina summu iedzīvotāji var uzzināt arī zvanot uz klientu apkalpošanas tālruni 177, un pēc tam jau klients tāpat kā līdz šim var veikt rēķina apmaksu bankā vai tuvākajā bankomātā.

www.mans.lattelecom.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu