Ārvalstu firmām liela interese par ciparu televīzijas dekoderu piegādi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz pirmdienai interesi par «Lattelecom» izsludināto iepirkumu par dekoderu piegādi zemes ciparu televīzijai ir izrādījuši jau gandrīz 30 uzņēmumi no visas pasaules, arī Korejas, Francijas, Somijas un Vācijas. Pēc iepirkumu procedūras noslēguma (19. februārī) «Lattelecom» speciālisti sāks piedāvājumu vērtēšanu, lai izvēlētos kvalitātes un cenas ziņā «Lattelecom» un Latvijas iedzīvotājiem visizdevīgāko.

Iepirkums «Zemes ciparu TV uztvērēju piegāde» izsludināts 4. februārī. Tā mērķis ir izvēlēties uzņēmumus, kuri piegādās televīzijas uztvērējus jeb dekoderus «Lattelecom» zemes ciparu televīzijas uztverei. Izņemt konkursa nolikumu un iesniegt savu piedāvājumu pretendenti var līdz 19. februārim ieskaitot. Līdz 16. februārim to izdarījuši jau 26 pretendenti.

Piedāvājumu izvērtēšana sāksies 20. februārī, un tās laikā notiks arī piedāvāto dekoderu modeļu detalizēta praktiskā testēšana. Pēc testēšanas «Lattelecom» publicēs rekomendējamo dekoderu modeļu sarakstu. Iedzīvotājiem nevajadzētu steigties iegādāties dažādus pašlaik tirgū esošos dekoderus, kamēr nav zināmi modeļi, kuri ir pārbaudīti un kvalitatīvi darbojas jaunajā «Lattelecom» zemes ciparu TV tīklā.

Jau ziņots, ka janvārī valdība apstiprināja «Lattelecom» par televīziju programmu zemes apraides ciparformāta nodrošinātāju. Jaunas paaudzes TV komplektā būs gan maksas, gan bezmaksas kanāli. Atbilstoši likumam valsts televīzijas kanāli būs skatāmi bez maksas, savukārt ar Latvijā tapušajiem komerckanāliem «Lattelecom» vēl veic pārrunas par bezmaksas skatīšanās iespējām. Pārējos — līdz pat 70 TV kanālus — iedzīvotāji varēs izvēlēties atbilstoši savām interesēm un iespējām. Kā pirmie jaunas paaudzes TV varēs skatīties rīdzinieki, tad sekos Kurzeme, Vidzeme, kā arī vienlaikus Zemgale un Latgale.

«Lattelecom» izveidotais risinājums garantēs to, ka iedzīvotājiem signāla uztveršanai būs vajadzīga vien stacionāra antena un TV dekoders. Tas būs jāiegādājas, taču jaunāko televizoru īpašnieki varēs iztikt bez tā, jo populārākie televizoru modeļi jau tagad nodrošina signāla uztveršanas iespējas bez papildu iekārtas.

http://www.lattelecom.lv/Lattelecom_grupa/iepirkumi/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu