Latviešiem 250 000 dolāru finansējums «GoMap Riga» projektam

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Starptautiskā konkursā par digitālajām tehnoloģijām, kas uzlabotu medijus, starp uzvarētājiem ir arī divi Latvijas iedzīvotāji – Mārcis Rubenis un Kristofors Blaus, vēsta «drdobbs.com».

«Knight News Challenge» ir nosaukuši divpadsmit plašsaziņas līdzekļu jauninājumu projektus, kuri kļuvuši par 2010.gada uzvarētājiem. Konkursa uzdevums bija parādīt, kādas digitālās tehnoloģijas tiks izmantotas, lai informētu konkrēto ģeogrāfisko apgabalu.

Starptautiskā konkursa ceturtās kārtas uzvarētāji dalīs 2,74 miljonus dolāru.

Starp uzvarētājiem ir arī Mārcis Rubenis un Kristofors Blaus ar projektu «GoMap Riga». Par savu projektu viņi ieguvuši 250 000 dolāru.

Vīriešu radītajā projektā «GoMap Riga» iedzīvotāji varēs pievienot savus jaunumus – bildes un video, kā arī apspriest to, kas notiek viņiem apkārt. «GoMap Riga» tiks savienota ar galvenajiem sociālajiem tīkliem. Projekts paredz iedzīvotāju pilsonisko līdzdalību, izmantojot mobilo sakaru tehnoloģijas.

Projekts tiks pārbaudīts Rīgā. Tas būs lietojams arī citās pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu