Atklāj «Lattelecom» 15. jubilejas gadu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar pirmās Komunikāciju vēstures mācību stundas novadīšanu Inčukalna pamatskolā, kuru vadīja uzņēmuma «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, tiek atklāts uzņēmuma 15. jubilejas gads, portālu «Apollo» informēja «Lattelecom» pārstāvis Deniss Kolosovs.

Gulbis Inčukalna pamatskolas skolēniem stāstīja ne tikai par pēdējo 15 gadu svarīgākajiem notikumiem informācijas tehnoloģiju attīstībā, bet arī deva ieskatu inovatīvākajos IT risinājumos, kas jau drīz būs pieejami Latvijas iedzīvotājiem – piemēram, optisko internetu ar ātrumu līdz 10 Gbit/sekundē.

Pamatskola tika arī pie desmit jauniem, pilnībā aprīkotiem datoriem.

Inčukalna pamatskola bija jau 12. skola, kurai «Lattelecom» projekta «Pieslēdzies, Latvija!» ietvaros pasniedzis pilnībā aprīkotus datorus.

Uzņēmums savu 15 gadu pastāvēšanas vēsturē no telefonsakaru pakalpojumu sniedzēja kļuvis par Latvijas elektronisko un informācijas tehnoloģiju līderi. 12 no 15 pastāvēšanas gadiem «Lattelecom» piedāvā saviem klientiem arī interneta pakalpojumus – 1997.gada 28. februārī plašākai sabiedrībai tiek demonstrēti pirmie «Lattelecom» interneta sniedzēja «Apollo» pakalpojumi: Pagaidu iezvanpieeja, Pilnā iezvanpieeja un Pastāvīgais pieslēgums.

2006.gada janvārī «Lattelecom» sāka piedāvāt Interneta TV, kas skatāma portālā «Apollo». Jau pēc gada – 2007.gada aprīlī – Latvijas iedzīvotājiem sāk piedāvāt arī interaktīvo Lattelecom Televīziju, kļūstot par pirmo operatoru Baltijā, kas digitālās televīzijas pārraidei izmanto MPEG4 formātu. Šodien «Lattelecom» Televīzijas abonentu skaits jau pārsniedz 15 tūkstošus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu